Menu
Blog

Deel het homescreen van je gsm op Facebook

Fun

Mobistar stelt je voor om een screenshot van het homescreen van je telefoon op Facebook te posten, om te tonen wie je bent. We leggen je uit hoe je dat moet doen, wat je telefoon ook is.

20.11.2012 Simon VAN CAUTEREN

Wallpaper, lockscreen, iconen, persoonlijke mappen: elke gsm is uniek. Wat je passie ook is, Mobistar nodigt je uit om een screenshot van het scherm van je smartphone te maken. Hoe moet dat? Het is super eenvoudig en we leggen je het allemaal uit!

Met een iPhone, moet je de homeknop (de ronde knop onder het scherm) ingedrukt houden en tegelijkertijd drukken op de sluimerknop (de knop bovenop het toestel die je gebruikt om je telefoon te vergrendelen).

Met een Android-toestel, hangt het van het merk van je gsm en de versie van het systeem af. Android 4-gebruikers hoeven gewoon de volumeknop en powerknop tegelijkertijd in te drukken. Indien je gsm op Android 2.3 draait, moet je – in de meeste gevallen – op de powerknop en de homeknop tegelijkertijd te drukken. Werkt het niet? Check de handleiding van je telefoon.

Heb je een BlackBerry? Dan moet je een gratis app downloaden: CaptureIt. Je vindt het hier. http://www.captureitota.com/?cat=3 Vervolgens moet je op de BlackBerry-knop en op "Capture it" drukken om een screenshot te maken. Het beeld wordt in de fotogalerij van je telefoon opgeslagen.

Gebruik je Windows Phone? De screenshot-functie wordt enkel met Windows Phone 8 aangeboden en de eerste modellen met dit systeem komen pas begin november uit. De oplossing? Neem een foto van het scherm met een fototoestel... of een andere telefoon.

Heb je een Nokia N9 of een Symbian-smartphone? Dan is Screen Capture voor je gemaakt.

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.