Menu
Blog

De zomer overleven zonder je favoriete soaps

Fun

11.08.2017 Céline Roman

De zomer staat garant voor heerlijk lange avonden en hopelijk ook wat welverdiende vakantiedagen. Je hebt met andere woorden meer tijd om leuke dingen te doen dan in de winter, wanneer je het liefst recht van je werk je bed in zou duiken. Maar – wrede wereld – nét in de zomer drukken Vlaanderens favoriete soaps even de pauzeknop in. Hoewel je je favoriete personages (of tenminste, hun acteurs) hun rust gunt, zie je Familie en Thuis toch met pijn in het hart van de buis verdwijnen. Enkele tips om de smart te verzachten!  

Op zoek naar de ogen van Benny Coppens

Kun je de donkere ogen van Benny (Familie) of de stralende lach van Paulien (Thuis) maar moeilijk missen? Roel Vanderstukken mag dan wel van het scherm verdwenen zijn en ook Tina Maerevoet zit misschien in tropische oorden, maar als je weet dat iedere mens maar liefst zes lookalikes of dubbelgangers heeft, vind je online vast een nieuwe buddy om de zomer mee door te komen. Een beetje creepy? Eigenlijk wel, maar ons zul je het alvast niet horen doorvertellen!

Terug naar de glorietijd van De Lork & Hof ter Smissen: je eigen soaprestaurant

Net zoals de meeste mensen houden van douchen óf baden en katten óf honden is soapkijkend Vlaanderen verdeeld in Thuis- óf Familie-liefhebbers. De kampen horen het misschien niet graag, maar de series hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Familie-fans herinneren zich bijvoorbeeld de gloriedagen van De Lork maar al te goed. In dit restaurant leidde zaakvoerster Monique vanaf seizoen vier zakendiners en verjaardagsfeestjes in goede banen. Het eethuis verdween van de buis in het achttiende seizoen, en nu telt het Familie-decor hoogstens enkele broodjeszaken. Trouwe Thuis-kijkers herkennen dit patroon wellicht. Hoewel Hof ter Smissen van 1996 tot 2011 het decor was van diepzinnige gesprekken tussen Rosa en Jenny, moeten de Thuis-personages zich sinds de dramatische brand verzoenen met een croque of een spaghetti in de Frens.  

Wat jouw zomer daarmee te maken heeft? Wel, je hebt tijd te over nu je Thuis- of Familie-uurtje wegvalt. Waarom gebruik je die gewonnen minuten niet om de gloriedagen van De Lork en Hof ter Smissen te herdenken en je eigen driegangenmenu’s op tafel te toveren? Voor inspiratie moet je op één zijn, met onder meer Dagelijkse Zomerkost op locatie. Een tafelkleedje uitgooien maakt het geheel af. En bevriende soapfans uitnodigen natuurlijk!

Laat je inspireren door Adil en co

De zomer is niet alleen het moment om te ontspannen, maar ook om klusjes aan te pakken die de rest van het jaar blijven liggen. Met andere woorden: neem een voorbeeld aan ‘Kabouters’ Adil, Frank en Toon uit Thuis, of aan klusjesman Benny uit Familie en herstel eindelijk die lekkende kraan waar je je al maanden aan ergert maar niets aan doet.

Ontdek het Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.