In de volgende Hello: de comeback van de Tamagotchi!

Ben je opgegroeid in de jaren ’90? Dan liep jij vast ook rond met een Tamagotchi in je broekzak! Weet je nog, dat virtuele huisdiertje in de vorm van een ei? Het was een serieuze uitdaging om je beestje te vertroetelen en in leven te houden.

20.03.2013
Door Simon V

Word je al een beetje nostalgisch? Dan vind je het vast leuk om te horen dat de Tamagotchi weer helemaal terug is! Deze keer in de vorm van een Android applicatie “Tamagotchi Live”. En de regels zijn hetzelfde gebleven: je moet je beestje eten geven, verzorgen, opvoeden en zijn drolletjes opkuisen.

Alleen jammer dat de app voorlopig enkel beschikbaar is in Canada en de Verenigde Staten… Om alvast toe te geven aan de nostalgie hebben we een aantal alternatieven gevonden.

Enkele alternatieven...

Hatchi is een app met een retro-design. Je zorgt er voor een monstertje anders evolueert afhankelijk van de kwaliteit waarmee je het verzorgt. (Android, iOS) Wil je je virtuele huisdieren ook laten vechten zoals bij Pokémon ? Dan moet je Androgochi hebben (Android). Speel je graag God? Dan is Virtual Life misschien iets voor jou, je hebt er je eigen wereld waar je voor een aantal beestjes moet zorgen terwijl je ze ook beschermt tegen leeuwen en monsters. (iOS). Hou je van mythische wezens? Probeer dan even DragoPet waar je verantwoordelijk bent voor het leven van een heuse draak! Je kan kiezen tussen een aantal verschillende draken, maar de uitdaging begint toch met het verzorgen van het ei ;-) (Android) Mag het iets gewoner, dan is ook PocketPup de moeite waard. Voed je eigen virtuele puppy op en leer hem om te zitten, vangen, bedelen, … (iOS)

Wil je graag meer weten over de Tamagotchi app? Schrijf je dan zeker in voor onze Hello nieuwsbrief rechts onderaan deze pagina. In de nieuwsbrief van deze maand hebben we het over het doordringen van Android in alle hoekjes van je thuis, de kersverse Samsung Galaxy S4, succesvolle jeugdherbergen en uiteraard de Tamagotchi! Niet vergeten, inschrijven kan onderaan deze pagina. :-)