Menu
Blog

De tv-week van Kristof D’hanens

Fun

15.11.2016 Andy Van Schil

Blogger Kristof D’hanens van I like Media beschreef zijn vorige TV-week voor ons! Lees mee en ontdek welke programma’s, apps en YouTubekanalen Kristof échte aanraders vindt.

Geen week ziet er voor mij hetzelfde uit: met I Like Media beland ik overal in het land om organisaties te helpen om beter digitaal te communiceren. Dat dat een onregelmatig leven is, moet ik jullie niet uitleggen. Live televisie kijken doe ik daardoor zelden. De opnames op onze tv combineer ik ook naar hartenlust met de apps van onze tv-zenders, Netflix en YouTube.

Mijn televisieweek begon met de derde aflevering van het nieuwe seizoen van The Walking Dead (Fox). Als stripliefhebber en fan van graphic novels volg ik de serie al jaren. Altijd weer boeiend om te zien hoe de scenaristen het oorspronkelijke verhaal vertaald hebben naar de serie. En na een kwakkelend zesde seizoen, belooft dit zevende seizoen wel een topper te worden met een pak nieuwe interessante personages. O ja, en een tijger. Dat ook.

Ik probeer de actualiteit zo goed mogelijk op de voet te volgen. Als ik ‘s avonds laat van een opdracht thuiskom, ga ik vaak nog even via de app van Deredactie snel nog even het laatavondjournaal herbekijken.

Dinsdag was één van die weinige dagen dat ik wel live keek. Al weken lang volgde ik via de sociale media, podcasts en televisie de Amerikaanse verkiezingsstrijd tussen Clinton en Trump. In het ziekenhuis pikte ik de nacht voor de bevalling van ons dochter Hanne (nu 6 weken) zelfs nog het eerste debat mee. En nu volgde ik tot 2 uur ‘s nachts de marathonuitzending Amerika Kiest (Canvas), met een huilende dochter op schoot in ons bed. Toen twijfelde niemand er nog aan dat Clinton president zou worden. Toen ik het extra ochtendjournaal (één) om 6.30 uur opzette, was het - net als voor half Vlaanderen - toch wel even schrikken.

Series herbekijken doe ik zelden, maar deze week ben ik toch nog eens opnieuw begonnen aan de sitcom van de Amerikaans-Indische comedian Aziz Ansari Master of None (Netflix). Als entertainment tijdens de afwas. Jups. Ik ben die mens die de keuken opruimt en glazen staat te wassen met zijn iPad naast de spoelbak. En nee, daar zijn - hout vasthouden - nog geen ongelukjes mee gebeurd.

Tussendoor ook ontdekt deze week en tip voor alle ouders met kleutertjes in huis: het videokanaal van Playmobil (YouTube). De afgelopen week keek ik samen met onze zoon Jasper (3,5) met veel plezier naar filmpjes waarin Playmobil-piraten, ridders en farao’s de hoofdrol speelden. Geniale marketing, dat moet gezegd. Ik weet nu al wat hij aan de Sint zal vragen. Maar goed gemaakt. En Jasper vond de verhaaltjes de max. En de papa stiekem eigenlijk ook wel.

Zondagmiddag is vaak een moment om wat mails en facturen te verwerken voor I Like Media. En dan doe ik niets liever dan intussen de iPad in een hoekje op mijn bureau erbij te zetten als derde scherm, om intussen ook de koers te volgen: de Superprestige Veldrijden in Gavere (één). Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen we dat.

Found this useful? Share with

Andy Van Schil