Menu
Blog

De TV-week van Kristof Buntinx

Fun

Modeontwerper Kristof Buntinx kan je kennen van zijn opmerkelijke passage in Komen Eten. In zijn werk omhelst hij zowel haute couture als confectie met af en toe een cross-over naar andere disciplines. Als allround avant-gardist begeeft hij zich graag buiten de gebaande wegen. Deze week beschrijft hij zijn tv-week voor Orange.

23.09.2016 Céline Roman

Welgeteld twintig minuten duurde mijn tv-week. Mijn Zweedse vriend (inderdaad: groot, blond, gebruind en blauwe ogen, knap gezicht vooral - waarmee ik wil zeggen dat het lijf beter kan, anyway, dat gaat hij niet graag horen, maar bon, hij spreekt toch geen Nederlands), hij heeft normaal de controle over het kaske en ik kan dus eigenlijk nooit naar de Vlaamse televisie kijken, maar voor de blogpost voor Orange mocht ik vanaf acht uur ‘s avonds zelf beslissen over de keuze van de programma’s. Mijn vriend viel meteen in slaap, wat ik eerlijkheidshalve eerder wijd aan het feit dat hij net uit Brazilië terug is dan aan de kwaliteit van de Vlaamse tv.

Het is zalig om nog eens Vlaams te horen. Dat deed deugd en ik kon zappen naar hartenlust. Op Canvas waren twee N-VA’ers aan het woord. Mwaah, ik ken die mensen niet eens, dus daar ga ik ook niet naar kijken. Ze leken me wel zeker van hun stuk, alsof zij de situatie bepaalden. Het ging erover dat ze uit de partij zouden gezet worden? I don’t really care, dus moving on...

Net ervoor had ik nog gezien - op één denk ik - dat Brad Pitt en Angelina Jolie uiteen zijn. Da’s pas nieuws. Ik heb ooit vrienden van het koppel ontmoet en ik heb hen een paar cadeautjes meegegeven voor Angelina: een foulard en een juweel. Nooit meer iets van gehoord... Ik vraag me af waar het ligt. Die dingen kosten wel geld hé... Maar bon, ze zijn dus uit elkaar. Mocht ik Brad zijn, ik zou blij zijn dat zij al die zes kinderen wilt. Ik kan amper voor mezelf zorgen, ik laat zelfs een plant verkommeren in huis, laat staan dat ik kinderen zou kunnen grootbrengen. En zes dan nog!? Ik denk dat daar veel nannies aan te pas komen. In elk geval,  de verkleedpartijtjes ten huize Angelina zullen wel dik in orde zijn met mijn accessoires, godverdomme. Je merkt, het zit nog diep. Maar ik heb geen voodoo gedaan om hun relatie te verbreken hoor, ik wenste ze, en nog steeds, alle goeds. Komt wel goed met die twee, of ja, die acht. Omdat ze geld hebben, hoor je mij hardop denken. Inderdaad. Maar dan maak ik mij wel de bedenking: is er genoeg voor acht man? En als die kinderen groot worden en trouwen en ook weer kinderen krijgen... Over dertig jaar schiet er misschien niets meer over van dat fortuin... Ach ja, hopen op social welfare.

Niets gezien over Hillary en Trump gelukkig. Ik vraag mij af waarom we daar zoveel nieuws over te zien krijgen? Waarom niets over China of over India? Australië? Anyway, ik heb de indruk dat Europa een kolonie van Amerika geworden is sinds de Wereldoorlogen. Ik heb Barack Obama wel even zien verschijnen op de televisie, over het staakt-het-vuren in Syrië. Eerlijk gezegd moet ik dan denken aan wat een prof politicologie ooit in de les zei, of was het iemand op café? De Verenigde staten maken oorlog en stoppen ermee nog voordat die echt gewonnen is, zodat die regio instabiel blijft. Op die manier zijn ze zeker dat er geen sterke natie ontstaat en kunnen ze toch een hand erin houden. Zap, zap...

Familie wordt uitgezonden. Wat een slecht beeld, ligt dat aan ons tv-scherm, neen toch? Dat ding heeft een fortuin gekost. Precies een overbelicht YouTube filmpje van mijn eigenste kanaal, die begingeneriek. Toch even kijken… Na één seconde zie ik het al: overacting. En heel Vlaanderen kijkt daar dus naar... Tja... Zap Zap

Een Engels humoristisch programma met een lilliputter in (is dat het politiek correct woord? Ik weet het niet.). Maar dan wordt het plots interessant: een uitvinding van een micro-naald. Dat is een soort patch met daarop honderden micro-naaldjes van een millimeter groot, waar dan de vloeistof op zit en zo via de huid in je lijf komt. Het gaat om een prototype van een universiteit of ziekenhuis in Belfast. Mega-interessant denk ik dan! Ik hou ook niet van die lange naalden in mijn lijf, geef mij maar die micro-needle-patch. Crowdfunden die handel, denk ik dan. Bovendien blijkt de vloeistof erop houdbaar bij warme temperaturen. Goed voor Ethiopië denk ik dan. Ah fijn, de wereld wordt dan toch wat beter.

Twintig over acht. Ik zal mijn weekblog maar schrijven zeker? Ik heb genoeg gezien. Wil je graag meer over mij te weten komen? Bezoek dan gerust mijn YouTube-kanaal eens op  https://www.youtube.com/c/kristofbuntinxtv

- Kristof Buntix

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.