Menu
Blog

De tijd dringt: registreer snel je herlaadkaart!

Tot uw dienst

Voortaan verplicht de Belgische wet je om jezelf te identificeren wanneer je een herlaadkaart gebruikt voor je mobiele telefoon.
Wij leggen je uit waarom en vooral ... hoe. Want na 6 juni is het te laat!

09.05.2017 Céline Roman

Wat verandert er?
In mei 2016 besliste de federale overheid om een einde te maken aan de anonieme herlaadkaarten. Voortaan moeten telecombedrijven elk gsm-nummer aan een identiteit linken. Zo wil men verhinderen dat mensen met slechte bedoelingen zich achter een zekere anonimiteit kunnen verschuilen.

Waartoe verplicht de wet?
Vanaf nu moeten alle prepaidklanten zich verplicht identificeren, ten laatste op 6 juni 2017. Alle kaarten die op 7 juni nog anoniem zijn, worden geblokkeerd. Nieuwe Orange-klanten worden automatisch herkend. Klanten die hun herlaadkaart voor 16 december 2016 gekocht hebben, worden vriendelijk verzocht om hun persoonlijke gegevens snel te registreren.

Hoe doe je dat?
Er zijn twee manieren. Thuis, in een Orange-shop of in een van onze partnerwinkels. Om je online te identificeren heb je je Belgische elektronische identiteitskaart, een eID-reader en de pincode van je identiteitskaart nodig. Geen reader? Spring binnen in een Orange-shop of bij een van onze partners. Vergeet niet om je Belgische identiteitskaart, paspoort of ander officieel document mee te nemen!
Sinds kort kan je je ook registreren door online op te laden op onze website. Een ID-kaartlezer heb je dus niet meer nodig.

Goed om te weten ...
Voortaan is het bij wet verboden je herlaadkaart aan iemand anders te geven. Je blijft immers juridisch aansprakelijk voor het gebruik van je herlaadkaart omdat die op jouw naam staat. Tot slot stelt de wet dat je jezelf ook verplicht dient te identificeren wanneer je van een abonnement overstapt op een herlaadkaart.

Geen tijd meer te verliezen!
Orange besloot vanaf begin mei sms'jes naar zijn prepaidklanten te sturen om hen eraan te herinneren hun kaart vóór 6 juni te registreren.
Ken je familie of vrienden die dat desondanks nog niet hebben gedaan? Je wil toch niet dat iemand die je kent op non-actief wordt gezet? Verspreid de boodschap, want vergis je niet: de tijd dringt!
Je kan bovendien de herlaadkaarten van je kids of van een bejaarde registreren, al staan die dan wel op jouw naam.

Registreer hier jouw herlaadkaart

 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.