Menu
Blog

De superkracht van de Galaxy A40

Tech

Officieel gelanceerd in maart en nu al in de winkel. Succes verzekerd voor deze Galaxy A40 van Samsung, want hij biedt veel comfort voor minder dan 250 euro. Een overzicht.

09.05.2019 Cédric Godart

Technisch heeft de Galaxy A40 geen enkele reden om te blozen. Kijk maar naar zijn Super Amoled-scherm (niet minder dan 5,9 inch groot), met een druppelvormige inkeping en een Full HD-resolutie. Het gewicht is heel redelijk voor dit formaat: slechts 140 gram op onze weegschaal. Samsung heeft er 64 GB aan geheugen ingestopt, maar dat is snel flink uit te breiden met een gewoon microSD-kaartje (tot maximaal 512 GB volgens de fabrikant).
Met zijn octacore-processor van 1.8 GHz zou de Galaxy A40 geen moeite mogen hebben met de meeste apps of zelfs games. Aangezien er bij aankoop een Android 9 op draait en er 4 GB aan RAM-geheugen aanwezig is, hoef je je geen zorgen te maken over de capaciteit van het toestel. Tenzij je natuurlijk een gameconsole verwart met een smartphone, want dan loopt de A40 warm en is zijn batterij (van 3.100 mAh) snel leeg. Normaal haal je volgens onze tests daarmee ruim een dag of zelfs iets meer.
Bovenop Android Pie draait One UI, de beroemde interface van Samsung die tegelijk coherenter en meer uniform is. Daardoor vind je op alle toestellen van het merk dezelfde icoontjes en dezelfde sfeer. Samsung heeft die interface onlangs ook flink verbeterd om Android er beter te laten uitzien, maar zonder te overdrijven.

Galaxy A40, talent voor foto’s

Achteraan op de smartphone zitten naast de ondertussen klassieke vingerafdruksensor 2 camera’s, respectievelijk van 16 en 5 megapixel. Waarin ze uitblinken? De sensor van 5 megapixel heeft een groothoeklens (tot 123 graden) en de andere doet dienst als hoofdcamera, met f/1.7 als lensopening. De combinatie van beide zou niet alleen mooie portretten, maar ook geslaagde landschappen moeten opleveren. Overdag lukt dat optimaal. Ook ’s nachts zijn ze vrij goed, maar niet onberispelijk (dus niet zoals met de S10+). En dat is natuurlijk niet meer dan normaal. Ook goed uitgekiend zijn de talrijke (niet minder dan 19) aanpasbare instellingen, afhankelijk van wat er voor je lens komt (een gerecht, gezicht, hond, landschap, interieur enz.).
Hoewel de A40 maar een kleine lensinkeping op de voorkant heeft, zit daar wel een camera van 25 megapixel achter. De Smart Beauty-stand wist rimpels en vlekken uit gezichten, maar overdrijft soms, zodat het resultaat een beetje kunstmatig oogt. Maar de portretstand doet het heel goed (met een mooi wazige achtergrond).

Galaxy A40 nu beschikbaar in je Orange Shop

Als we naar de technische gegevens en prestaties kijken, mogen we gerust zeggen dat dit voor deze prijs een van de meest aanbevelingswaardige smartphones van de eerste jaarhelft is. Zeker in vergelijking met de A-reeks van 2018. En door de One UI-interface is het toestel eenvoudiger, intuïtiever en aangenamer te gebruiken dan vroeger.
De Galaxy A40 is in onze online shop verkrijgbaar voor 229,99 € , in het zwart, wit of blauw. Maar je betaalt slechts 9 € in combinatie met een Koala-abonnement of 29 € als je een Dolfijn-abonnement neemt.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.