Menu

De Super Bowl en de sterren die er optreden

Je hoeft geen onvoorwaardelijke fan van de Super Bowl te zijn of überhaupt iets van American football te kennen om te weten dat dit evenement jaarlijks miljoenen Amerikanen voor het – kleine? – scherm verzamelt in afwachting van de halftime show. In de laatste rechte lijn naar de editie van 2018 buigen we ons over het fenomeen.

26.01.2018
Door Céline R

God Bless America

Maar als we het over de halftime willen hebben, kunnen we natuurlijk niet voorbij aan de bekende openingsact waarin het Amerikaanse volkslied door een wereldster wordt vertolkt.
Denk aan Whitney Houston in 1991, Céline Dion in 2003, Alicia Keys in 2012 of Lady Gaga in 2016. Dit jaar valt die eer te beurt aan P!nk: zij zal het bal... of beter, de wedstrijd, openen.

En dan is het zover... halftime.

De halftime show is een onvervalste traditie – wat zeg ik? – een ware instelling voor alle American footballcompetities, ongeacht het niveau.
Het staat buiten kijf: de Super Bowl is DE sportshow van het jaar. Honderden miljoenen kijkers zitten ervoor aan het scherm gekluisterd, bijna zoveel als voor de wedstrijd zelf.

Hoewel het spektakel tijdens de halftime shows in de beginjaren nog door studentenfanfares werd verzorgd, werden die vanaf de jaren 90 vervangen door levende poplegendes.
De eerste sterren die de show verzorgden, waren de New Kids on the Block, Gloria Estefan en uiteindelijk in 1992, de King of Pop, Michael Jackson.

De grootste sterren op aarde zouden er haast een moord voor plegen om gekozen te worden. Logisch ook, als je weet dat hun optreden door honderden miljoenen Amerikanen wordt bekeken.
Denk aan Madonna, Beyoncé, Bruno Mars, Katy Perry met Lenny Kravitz en Missy Elliott, Coldplay enz.
Dit jaar zal Justin Timberlake het beste van zichzelf geven. Als daar maar geen tweede Nipplegate van komt ...

Met Love volg je de Super Bowl op Eleven Sports. Afspraak op 4 februari.