Menu
Blog

De smartphones van Orange, Dive72, op de proef gesteld

Tech

Smartphones? Van Orange? Dat heb je goed gelezen! Sinds 6 juni verkoopt Orange toestellen van het merk Orange. Wij vertellen je er hieronder alles over.

13.06.2017 Céline Roman

Een paar weken geleden kreeg ik twee apparaten van het merk Orange om te testen. Ik had er wel al van gehoord, maar had ze nog nooit gezien. Niet op foto en niet in het echt.
Omdat ik er vrij sceptisch tegenover stond en al jarenlang een trouwe gebruiker ben van Samsung, was ik blij te horen dat ze op Android zouden draaien. Toch al één iets positiefs.
En om de test zo objectief als mogelijk te houden, vroeg ik aan Laurent van de Bemiddelingsdienst om het tweede toestel te testen. Hoewel hij een iPhone addict is, had ik niet lang nodig om hem te overtuigen ... Hoe zeggen ze dat weer? Kennis is macht?

Een klein toestel dat – bijna – alles heeft van een groot
De smartphone beroemt er zich niet op het nieuwste van het nieuwste te zijn, maar heeft alles wat een groot deel van onze klanten zoeken: eenvoud, gebruiksgemak, niet te groot, niet te klein (hij ligt gewoon in de hand, wat vandaag eerder een uitzondering is geworden), voorgeïnstalleerde Orange-apps (My Orange, Orange Radio, Orange TV), en dat alles voor een meer dan betaalbare prijs.
Als ik hem voor het eerst vastneem, voel ik meteen hoe dun en licht hij is. Het ontwerp is sober. Het scherm is best leuk. Ik steek mijn simkaart erin en hup, ik kan verder.
Ik kies mijn taal, stel mijn Gmail-account in en kies mijn scherm (eenvoudig of normaal) en het apparaat is klaar voor gebruik. Bij sommige andere toestellen duurt het gauw enkele minuten gewoon om op te starten.

Voor Laurent was een van de sterke punten (zeker gezien de prijs) de camera, die doodeenvoudig is en heel leuk. De gebruikelijke functies (foto's, video's, panorama's), zijn aangevuld met maskers om de gekste foto's en filmpjes te maken en een instant collage waarmee je 4 foto's in hetzelfde bestand 'plakt' (horizontaal, verticaal, in een vierkant enz.). Je kan je er echt creatief op uitleven.
De videoresolutie is FULL HD (1920x1080). Maar als het toestel in beweging is, werkt de autofocus vrij traag en dat valt meteen op wanneer je het filmpje herbekijkt. Het beeld lijkt te schokken. Verre van top.

Ook minder, vind ik, is de breekbaarheid van het scherm. Als jij er de gelukkige eigenaar van wordt, raad ik je ten stelligste aan te investeren in een screenprotector en een stevig hoesje.

Orange brengt de wereld binnen vingerbereik ...
Wat ik heel erg leuk vind, is de vingerafdrukscanner achteraan op het toestel. Ik stond er versteld van hoe snel die werkte. De gsm kan tot 5 verschillende vingerafdrukken opslaan die je kan koppelen aan een app of die je bijvoorbeeld toelating kan geven om je toestel te ontgrendelen. Eén druk met je vinger en je kan in je gsm.

Op het vlak van geluid
Voor Laurent schuilt de toegevoegde waarde in de jack (om oortjes op aan te sluiten). Die zit bovenaan op het toestel en niet onderaan zoals op de meeste smartphones. Perfect om schade aan de kabel te voorkomen wanneer je gsm in je zak zit.

Technische eigenschappen in een notendop:
- 5” scherm
- 1,25 GHz processor
- 1,5 GB RAM
- Fotoresolutie achteraan 13 MP / vooraan 5 MP (allebei met flits)
- 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-kaart
- Conform de normen voor 4G (LTE) en Bluetooth 4.2

Ons oordeel
We waren allebei aangenaam verrast door de kwaliteit van de gsm. Je krijgt waar voor je geld, dat is zeker. Op bepaalde vlakken doet hij zelfs beter dan je zou kunnen verwachten van een gsm in deze prijsklasse. Het scherm is meer dan comfortabel genoeg om te surfen of je gps af te lezen.
Ideaal voor jonge tieners of personen die een goede smartphone met een groot scherm willen kopen zonder er hun portefeuille aan te scheuren. De standaard geïnstalleerde apps zullen bij de meeste gebruikers in de smaak vallen. En de rest kan altijd andere apps downloaden in de Play Store ...

Koop jouw Orange-smartphone

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.