Menu
Blog

De Samsung Galaxy S6 Edge op de testbank

Tech

Dit jaar verwent Samsung ons met een  ruime keuze aan Galaxy S-toestellen. Het model S6 hebben wij al eerder getest. Dit is onze mening over de Galaxy S6 EDGE.

13.05.2015 Cédric Godart

Technisch verschilt de Galaxy S6 Edge niet zo heel veel van de S6, die wij al eerder grondig voor jou hebben gekeurd. Wat zijn de grootste verschillen tussen beide toestellen?

  • De term “Edge” verwijst naar de linker- en rechterrand van het scherm en niet naar de EDGE-technologie. Surfen doe je wel degelijk met 4G+ (theoretisch 300 Mbps).
  • Een aan de zijkanten gebogen scherm van 5,1 inch.
  • Een iets hogere batterijcapaciteit (2.600 in plaats van 2.550 mAh).

Het grootste verschil is het gekromde scherm. Na een eerste test op de Galaxy Note Edge biedt Samsung nu icoontjes en informatie aan weerskanten van het scherm, naar keuze. Dit technologische hoogstandje is ook esthetisch bijzonder geslaagd.

Maar is dit scherm ook praktischer? Wij hebben zo onze twijfels. Het is in elk geval goed dat je het scherm kan personaliseren en bepalen welke informatie het moet weergeven. Wij kozen voor de datum, het batterijpeil, de tijd en het weerbericht. Wel handig, maar je moet toch nog altijd de telefoon uit je zak halen om de informatie te lezen. Veel andere smartphones geven je al die gegevens ook als je even het scherm aanraakt. Je kan bepaalde apps op deze manier ook meldingen laten weergeven, bijvoorbeeld van een nieuwssite.

Volgens ons is deze informatie toegankelijker op een slim horloge dan op de randen van een scherm. Misschien een kwestie van smaak? Op een vergadertafel kan dit wel handig zijn, net als de mogelijkheid om je favoriete contacten in een specifieke kleur weer te geven. Maar het blijft een gadget, echt iets voor geeks. Waarschijnlijk mogen we op dit domein nog verdere ontwikkelingen verwachten.

Qua prestaties lijkt de Edge verder als twee druppels water op de “normale” S6. Op de factuur staat uiteindelijk wel 150 euro meer (promotie en abonnement niet meegerekend). De beslissing ligt bij jou, afhankelijk van je budget en je voorkeur. Test het toestel in elk geval eerst in een verkooppunt om uit te maken of het gebogen scherm voor jou echt een meerwaarde vertegenwoordigt.

Ontdek de Samsung Galaxy S6 Edge in onze e-shop!

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.