De resultaten van het onderzoek van het BIPT zijn gekend.

Love van Orange is vandaag het voordeligste telecomabonnement op de markt. Zo trots zijn we zelden geweest... Het BIPT publiceerde de resultaten van haar laatste onderzoek waarin het de telecomtarieven in België vergeleek. Love van Orange (mobiele telefonie + tv + internet) kwam als overtuigende winnaar uit de bus. Wij vertellen je er alles over.

27.03.2019
Door Céline R

Wat is het BIPT in feite?

Het BIPT heet voluit het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie. Deze federale administratie werd in 1991 opgericht met als doel:
- de markt van de elektronische communicatie te reguleren door de concurrentie te bevorderen en de consument te beschermen;
- de postmarkt te reguleren door toe te zien op de tarieven en de kwaliteit van de dienst van bpost;
- het elektromagnetische spectrum van de radiofrequenties te beheren door o.a. een zo doeltreffend mogelijk gebruik van de radiofrequenties te bevorderen;
- de media in Brussel-Hoofdstad te reguleren.
Wil je meer weten over de rol van het BIPT? Neem een kijkje op hun website.

Inhoud van het onderzoek

Het BIPT voerde dit onderzoek uit in oktober 2018. Alle abonnementen, met of zonder aanbieding, die de operatoren in de tariefsimulator hadden gestopt, werden met elkaar vergeleken op www.bestetarief.be.
Voor het onderzoek werd uitgegaan van een normaal gebruikspatroon. De resultaten zijn gesorteerd op één criterium: de maandelijkse kostprijs (over een periode van 36 maanden).

Love met Arend voor amper 79 euro

Dit onderzoek bevestigt dat een gebruiker met een normaal en intensief gebruik nergens beter zit dan bij Orange: onze Love-abonnementen zijn nog altijd de meest voordelige all-ins (mobiele telefonie + tv + internet) op de Belgische markt.
Ons Love-abonnement tv + internet in combinatie met een mobiel Koala-, Cheetah- of Arend-abonnement kwam steevast als winnaar uit de bus.

Voor de combinatie Love - mobiel Arend-abonnement leg je vandaag amper 79 euro op tafel, want de installatie (ter waarde van 99 euro) en activering (50 euro) krijg je er nog tot 2/5/2019 gratis bij!
Je krijgt elke maand:
- toegang tot de beste zenders op tv;
- toegang tot de app Orange TV om je favoriete programma's op te nemen en tv te kijken waar je maar wil;
- onbeperkt en supersnel internet (tot 100 Mbps download).

Ontdek onze Love-abonnement


Gebaseerd op een vergelijking van de gemiddelde maandelijkse kosten op een Triple-playbundel met internet, tv en een mobiel abonnement met gemiddeld gebruik (Orange Love met Koala, Minimus 5GB, VOO One, Telenet WIGO 10GB); op een Triple-playbundel met internet, tv en een mobiel abonnement met intensief gebruik (Orange Love met Cheetah, Tuttimus 10GB zonder tv bundel, VOO One, Telenet WIGO 10GB); op een Quadruple-playbundel met internet, tv, vaste lijn en een mobiel abonnement met gemiddeld gebruik (Orange Love met Koala + Fixed Phone, Tuttimus 5GB, VOO One, Telenet WIGO 10GB); op een Quadruple-playbundel met internet, tv, vaste lijn en een mobiel abonnement met intensief gebruik (Orange Love Cheetah/Arend + Fixed Phone, Tuttimus 10GB, VOO One, Telenet WIGO 10GB) komt Orange uit de vergelijking als de voordeligste operator. Publicatie BIPT van december 2018: Nationale vergelijking van de tarieven voor telecommunicatiediensten in België [Tarieven toegepast op 15 oktober 2018]