Menu
Blog

De PS4 'liket' je smartphone

Fun

Xbox vond al enige tijd geleden de weg naar de smartphone. De reactie van Sony kon natuurlijk niet uitblijven. En die is er intussen: met PlayLink speel je voortaan PS4... op het scherm van je smartphone. Fantastisch!

23.08.2017 Céline Roman

Het zijn mooie tijden voor gamers. Op alle toestellen die ook maar een beetje geconnecteerd zijn, kan je nu gamen – van de smartphone over Chromecast en Apple TV tot de tablet. Toch blijft het aanbod voor hardcore gamers vrij beperkt. En je hebt nog steeds een console (Xbox, PS4, Nintendo Switch) nodig.

Sony wil daar verandering in brengen. Daarom pakte het deze zomer op de E3-beurs in Los Angeles uit met PlayLink, een revolutionaire technologie die het voor gamers met een console mogelijk maakt om hun smartphone of tablet als controller te gebruiken.

Instructies voor gebruik

Download een applicatie op je telefoon (Android, iOS) en start een game op de PS4. Je smartphone wordt als controller herkend en het gamen kan beginnen! Waar doorgewinterde gamers zweren bij de bekende DualShock, zullen sommige nieuwbakken gamers het leuk vinden dat ze de mogelijkheid hebben om met een controller aan de slag te gaan die iets minder ... intimiderend is.

Sony ziet hier eveneens een kans in om het gezelschapsspel terug te brengen naar de console en de televisie, met leuke titels als 'That's You!' of tal van andere quizzen, good old Pictionary en uiteraard karaoke met SingStar. Geef antwoord met je smartphone, en de resultaten verschijnen op het scherm. Het lijkt alsof de mobiele applicatie van de game versmolten is met de consolegame, en technisch gezien is dat ook wel een beetje zo. Top!

PlayLink vindt het consolegamen opnieuw uit en maakt er een gezinsgebeuren van, zoals je ziet in deze video die je vingers spontaan doet jeuken.

Op de website van Sony België lees je er alles over. En nee, je hebt niet noodzakelijk een Xperia nodig om mee te spelen. Elke Android en iPhone is compatibel.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.