Menu
Blog

De prijs van geen miljoen: de meest legendarische tv-quiz ‘fails’

Fun

04.12.2017 Céline Roman

Na de comeback van De Drie Wijzen is het de beurt aan dat andere beroemde spelprogramma met Walter Grootaers in de hoofdrol: Wie Wordt Multimiljonair, dat van 1999 tot 2003 twee tot drie keer per week op de buis verscheen. Na de invoering van de euro kreeg het spelprogramma de titel Wie Wordt Euromiljonair (met een indrukwekkende geldprijs van 1 miljoen euro) en werd het na een korte heropflakkering in 2005 opgedoekt – totdat VTM het format onlangs opnieuw opduikelde en Staf Coppens als presentator aan het roer zette. Een introductie tot Multimiljonair én de bijbehorende tv-quiz ‘fails’!  

Miljonair: nu elke dag op tv

Terwijl Wie Wordt Multimiljonair-fans zich nog tevreden moesten stellen met uitzendingen om de drie dagen, heeft VTM het tempo voor de nieuwe Miljonair flink opgedreven. Elke dag komt er een nieuwe lichting kandidaten aanzetten, die zich door de iconische Snelle Ronde moeten worstelen. Daarna verhuizen ze naar De Stoel, waar ze vijftien juiste antwoorden moeten geven om kans te maken op de hoofdprijs van 1 miljoen. Bij elk fout antwoord zien ze dat bedrag slinken. Spanning verzekerd!

Waar Woestijnvis zijn naam vandaan haalde

Zo’n spelprogramma waarbij deelnemers aan topsnelheid en onder hoge druk de correcte antwoorden moeten spuien: het is vragen om bloopers. Dat bewees Het Rad van Fortuin keer op keer. Neem nu de onfortuinlijke kandidaat die erin slaagde met de letters “W..ST..NV.S”  het woord “woestijnvis” in plaats van “woestijnvos” te vormen. Het televisiebedrijf van Wouter Vandenhaute had meteen een naam. Rad van Fortuin-deelnemers sloegen de bal overigens wel vaker mis: denk aan de overbekende “Ossobolle O”- en “Bruudruuster”-uitschuivers.

Wie kent Wout Cardain nu niet?

Ook recentere VTM-quizzen leverden al ‘fails’ op om duimen en vingers bij af te likken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Valkuil, waarin een dame een foto te zien kreeg van de zanger van Nirvana, vergezeld van de behoorlijk doorzichtige opgave “Deze man leerde ons de geur kennen van ‘Teen Spirit’”? De letters “.U.T C..AI.” kreeg ze nog als hint cadeau. Haar antwoord? Wout Cardain.

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.