Menu
Blog

De pacifist in Morgan Freeman

Fun

Morgan Freeman is een van de grootste acteurs van zijn tijd. In veel van zijn films geeft hij gestalte aan een wijs man. Iedereen kent hem wel. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat hij ook voor National Geographic werkt. Daar vertelt hij over liefde en verdraagzaamheid, over de mens tout court.

24.01.2018 Céline Roman

Een beetje voorgeschiedenis?

Morgan Freeman speelde tot dusver mee in 97 films, wat hem 52 prijzen opleverde. Weinig acteurs kunnen terugkijken op een even rijk gevulde carrière.
Dat hij door iedereen zo graag gezien is, heeft hij te danken aan de precisie en overtuiging waarmee hij zijn personages neerzet. Of hij nu een zwarte chauffeur speelt in Driving Miss Daisy – wat hem overigens een Golden Globe, een Zilveren Beer en een Oscarnominatie opleverde –, een modelgevangene in The Shawshank Redemption, de president van de Verenigde Staten in Deep Impact, of God himself in Bruce Almighty.

Een stem uit de duizend

Wat minder mensen weten, is dat hij ook de stem is in talrijke films, documentaires en liefdadigheidsprojecten. Engelstaligen zijn bijzonder te spreken over zijn stem.
Zo was hij bijvoorbeeld de verteller in War of the Worlds en in Conan the Barbarian.

En tegenwoordig?

National Geographic pakt uit met groot nieuws.
Nadat hij al de stem was in The Story of God (ook al op National Geographic), een serie over religie, wil Morgan Freeman ons nu bijpraten over wat ons tot mensen maakt, over wat ons over de grenzen heen verenigt, over onszelf.
De eerste aflevering van de docureeks werd uitgezonden op zondag 14 januari op National Geographic, ook beschikbaar in je Love-pakket.

Ontdek het Love-aanbod
 

 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.