De operator van welk Belgisch nummer dan ook vinden

Sinds je niet meer van telefoonnummer hoeft te veranderen als je van operator wisselt, is het niet makkelijk erachter te komen welk netwerk je belt als je een nummer intikt. Eigenlijk is het zeer eenvoudig!

10.01.2013
Door Céline R

Sinds een paar jaar kan je dus je telefoonnummer behouden wanneer je van operator verandert. Sindsdien is het niet meer makkelijk te weten of een nummer met het prefix 0495 van het Mobistar-netwerk afhangt.

Maar toch bestaat er een trucje om erachter te komen: via de NPA-database (Number Portability Association), een vzw die de nummeroverdracht van telefoonnummer voor alle operators beheert. Deze database is bereikbaar via de website www.1399.be. Je hoeft slechts het telefoonnummer in het formaat 0495123456 op deze pagina in te voeren. Dan krijg je alle informatie over de operator die verantwoordelijk is voor het gevraagde nummer. Maar je komt nooit te weten wie dit nummer gebruikt. Het blijft dus totaal anoniem.

Wil je gewoon weten of je belt naar een Mobistar nummer of een nummer van een andere operator? Dan is het nog makkelijker! Activeer gewoon de gratis Beep-service van Mobistar. Zo krijg je voor elk telefoontje een biep te horen als je een nummer belt van een andere operator. Praktisch, toch?

Heb je nog andere vragen? Lees de FAQ op onze website