Menu
Blog

De nieuwe release van Apple: alle geruchten op een rij

Tech

Al verschillende maanden wordt er gespeculeerd over een nieuw product van Apple. En nu daar een datum op is geplakt (10 september), is de geruchtenmolen al helemaal op gang gebracht. Voorlopig is er nog niets door Apple zelf bevestigd.

16.08.2013 Andy Van Schil

En toch zijn wij geneigd om te denken "Waar rook is, is vuur". Dus, zodat ook jij weet wat er eventueel aan nieuwe Apple-producten te wachten staat, hebben we alles eens op een rij gezet. Zoek een rustig plekje op, begin met lezen, en laat ons daarna zeker weten: welk toestel zou jij het liefst zien?

Gerucht 1: Apple komt op 10 september met een nieuw product

Het eerste wat al onduidelijk is, is de timing. Als Apple al met een nieuw product op de  markt komt (wat wel vrij zeker is), wanneer is dit dan? De Tech-site AllThingsD heeft er als eerste een concrete datum aan gegeven: 10 september. Omdat Apple rond dezelfde tijd een jaar geleden met de nieuwe iPhone 5 naar buiten kwam (12 september 2012). Op 11 september wordt de ramp van 2001 herdacht, dus valt die datum al af. En omdat Samsung op een beurs in Berlijn (van 6 tot 11 september) ook met nieuwe toestellen op de markt komt, kan Apple op deze manier perfect de aandacht van Samsung afleiden. AllThingsD heeft al eerder onder andere de lancering van de iPhone 5 juist voorspeld, en is dus wel een redelijk betrouwbare bron.

Gerucht 2: Apple komt met de iPhone 5S

Eigenlijk is dit vrij logisch. Apple volgt al jaren hetzelfde schema met het ene jaar een nieuw toestel (iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5), en het andere jaar de uitgebreidere versie (iPhone 3GS, iPhone 4S...iPhone 5S?). Er wordt gefluisterd dat de 5S een betere camera heeft met meer megapixels en een betere flits om ook met weinig licht goede foto's te maken. Verder wordt gezegd dat de 5S bijna zeker zal draaien op het nieuwe besturingssysteem iOS7. Daarnaast heeft Apple vorig jaar een bedrijf overgenomen dat gespecialiseerd is in vingerscan-technologie, dus misschien zien we dit ook terug in het nieuwe toestel. En dan zou de home-knop in de nieuwe versie uitsteken, om meer ruimte te geven voor de vingerafdruk-functie. Omdat een uitsteeksel nu eenmaal kwetsbaar is, zou het van saffier gemaakt worden, 'n trapje minder sterk dan diamant. Een beetje bling bling op het nieuwe toestel dus :)

Gerucht 3: Apple komt met een goedkopere iPhone

Het volgende grote gerucht is dat er een goedkopere versie van de iPhone op de markt komt. Dit zou dan de iPhone 5C (en de C staat niet voor Cheap, hoor!), iPhone Lite, iPhone mini of zelfs de iPhone 6 heten. De eerste optie wordt het vaakst genoemd. Er zijn al foto's opgedoken van verpakkingen van de nieuwe iPhone 5C en filmpjes van het toestel zelf (zie hieronder). De iPhone 5C zou een plastic behuizing hebben, wat de prijs al zou drukken. En het zou ook in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. En net daarom dat de C voor 'color' zou staan :) Ook op de functies zou bezuinigd worden, zo zou er een camera met minder megapixels in komen, en zou Siri helemaal ontbreken. Maar zeker weten doen we het natuurlijk niet!

Gerucht 4: Apple komt met een nieuwe iPad, of een iWatch.

Anderen zoeken het helemaal niet in een nieuwe telefoon. Zo gaan er geruchten over een nieuwe generatie iPads, wat dan de iPad 5 of de iPad mini 2 zou worden. De iPad 5 zou dunner en een stuk lichter worden dan de iPad 4. Ook zou de luidspreker onderaan zitten, in tegenstelling tot de luidspreker van de huidige iPad 4. Een iPad mini 2 zou vooral een beter scherm hebben dan de huidige iPad mini. Ook gaan er geruchten over een iWatch, die in verbinding zou staan met je telefoon. Daardoor kan je sms'jes lezen zonder je telefoon uit je zak te halen, en krijg je ook andere meldingen direct aan je pols binnen. Er zijn ontzettend veel spannende afbeeldingen te vinden van een eventueel Apple-horloge, maar concreter dan deze zelf geknutselde beelden is het nog niet echt.

Zo. Nu heb je alle geruchten zo ongeveer gehad. We kunnen enkel nog maar geduldig wachten tot Apple met meer nieuws naar buiten komt. Maar als jij dit als eerste wil horen, kun je je inschrijven op onze Apple-nieuwsbrief. Dan krijg je het laatste nieuws direct in je inbox! Ondertussen willen we wel eens weten: welk van deze mogelijke producten zou jij het liefst willen hebben?

Bestel nu je iPhone

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil