De nieuwe Orange Cloud-app blaast je van je sokken

Tot uw dienst

Geen contacten, filmpjes, bestanden of foto's meer verliezen van je laatste avondje uit? Het kan, op al je toestellen, dankzij Orange Cloud. Wij stellen je de nieuwste versie voor.

 

30.05.2017
Door Céline R

Wat is Orange Cloud?

Orange Cloud is een dienst die je in staat stelt om je gegevens op afstand op te slaan, een soort gigantische harde schijf dus. Ruim 50.000 klanten van Orange hebben de app al gedownload op hun iPhone, iPad, Android, Windows of zelfs hun Mac.
Iedereen met een Dieren- of Zen-abonnement heeft er recht op, al hangt de grootte van je opslagruimte af van je abonnement.
In tegenstelling tot andere clouds wordt het verkeer van en naar de Orange Cloud niet afgehouden van je bundel. Je kan de app downloaden en synchroniseren zo vaak als je maar wil, of je kan kiezen voor de automatische synchronisatie.
Zodra de installatie is voltooid, kan je de app gebruiken om je foto's, video's, muziek of persoonlijke bestanden gratis op te slaan. De inhoud wordt voortdurend gesynchroniseerd tussen al je toestellen, ook je computer(s).
Met Orange Cloud worden je bestanden ergens veilig opgeslagen. Je inhoud wordt versleuteld zodat jij altijd de baas blijft over jouw gegevens. Bovendien staan onze servers in Europa, waar de privacywetgeving ongemeen streng is.

Eenvoudige installatie, makkelijk in gebruik

Begrijp je geen snars van cloudapplicaties? Geen paniek! Orange Cloud neemt je bij de hand. Er werd alles aan gedaan om de app zo eenvoudig mogelijk te houden, zowel wat betreft installatie als gebruik. Je hoeft er zelfs niet meer bij na te denken.
Het menu van de nieuwe applicatie werd zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Alles is veel duidelijker: je ziet in het menu je cloud, je apparaat, je contacten en de configuratietool. Je hebt zelfs geen gebruikershandleiding nodig.
De startpagina werd in een nieuw jasje gestoken en geeft je nu een overzicht van je digitale leven, inclusief foto's. De albums zijn veel gebruikersvriendelijker en heel, heel snel. Je kan de foto's op volledig scherm weergeven, erop inzoomen of ze streamen met je Google Chromecast. Foto's zoeken doe je op thema of trefwoord, met dank aan de onverbeterlijke scèneherkenning.
Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan zeker onze tutorials op ons YouTube-kanaal.

Gebruik je al een cloud?

Geen probleem. Met deze nieuwe versie heb je voortaan ook in je Orange Cloud rechtstreeks toegang tot al je gegevens op Facebook, Instagram en Dropbox. Dat was al zo voor de bijlagen van Gmail, maar is nu dus nog verbeterd.

Een cloud met nog meer brains

Orange Cloud sorteert slim je bestanden, documenten, muziek en foto's of video's zodat de juiste bestanden in de juiste mappen terechtkomen. Betrap je jezelf er vaak op niet erg georganiseerd te zijn? Dan is deze app echt iets voor jou! Bovendien detecteert Orange Cloud vrijwel alle elementen op je apparaat die niet gesynchroniseerd zijn. Zo dreig je geen bestanden meer te verliezen. Is je apparaat kapot of gestolen? Ook dan zijn je gegevens perfect veilig.

Tot slot kan Orange Cloud ook automatisch opslagruimte op je apparaat vrijmaken zodat je andere foto's op je cloud veilig kan opslaan. Perfect voor wie veel, heel veel foto's neemt ... De melding 'Opslagruimte bijna vol' behoort voorgoed tot het verleden.

Om de nieuwe versie van Orange Cloud te downloaden moet je hier zijn.