Menu
Blog

De NBA All-Star Game wordt ook dit jaar weer nagelbijten!

Fun

Voor basketbalfans wereldwijd draait de maand februari steevast rond de sensationele NBA All-Star Game. Deze spannende match is de afsluiter van een weekend vol celebrities, sportsterren en natuurlijk zenuwslopende basketbalwedstrijden. In de All-Star Game nemen dé basketlegendes van Amerika het tegen elkaar op en proberen ze elkaar af te troeven met nooit geziene monsterscores. Ook dit jaar belooft het spannend te worden met LeBron James en Giannis Antetokounmpo als kapiteins.

12.02.2019 Céline Roman

Ploegen kiezen in de NBA All-Star Game

Voor het tweede jaar op rij werden de spelers van beide teams gekozen door een nieuw systeem. Waar het vroeger de fans en bekende gezichten waren die het voor het zeggen hadden, krijgen nu de twee kapiteins de kans om hun eigen sterspelers te kiezen. Extra bonus: deze spelers mogen zowel uit de Eastern als Western Conference komen! De winnaar van vorig jaar, team Lebron, neemt het deze editie op tegen Giannis, die vorig jaar nog indruk maakte als All-Star-nieuwkomer. Zijn bijnaam is dan ook niet voor niets ‘The Greek Freak’ …

Team LeBron vs. team Giannis

Het zal er opnieuw om spannen, want beide teams bestaan uit de grootsten der aarde. En dan hebben we het niet alleen over de indrukwekkende lengte van de mannen! De meest opvallende naam van team Giannis is toch wel Stephen Curry, die vorige All-Star Game werd verkozen tot kapitein. Team LeBron kan dan weer uitpakken met Kevin Durant. Sappig detail: zowel Curry als Giannis spelen voor de Golden State Warriors, de beste ploeg die Amerika de laatste jaren heeft gekend. De teamgenoten zullen het dus voor het eerst tegen elkaar moeten opnemen. En iets zegt ons dat ze daarbij geen toegevingen zullen doen. Het prijzengeld loopt dan ook op tot $150.000 per speler. Vorig jaar ging een groot deel van dit bedrag naar goede doelen die werden gekozen door de twee kapiteins.

Afscheid van twee grote namen

De teams worden verder aangevuld met de zogenaamde ‘special additions’. Dat zijn bekende veteranen die hun finale jaar als basketbalspeler ingaan en dus voor een laatste keer kunnen schitteren in de NBA. Deze keer nemen we afscheid van ‘Flash’ Dwayne Wade en Dirk Nowitzki, die we met zijn 2,13 meter niet snel zullen vergeten!

Ook benieuwd wie er dit jaar de NBA All-Star Game zal winnen?
Kijk dan op 17 februari naar Eleven Sports, gratis inbegrepen in ons LOVE-aanbod!