Menu
Blog

De NBA All-Star Game: om duimen en vingers bij af te likken

Fun

Het basketbalseizoen in Amerika is intussen al een eind op weg. Dringend tijd dus om de stress even van ons af te laten glijden. En hoe kan dat beter dan met de NBA All-Star Game? De grootste sterren uit de competitie namen het tegen elkaar op in een beklijvende wedstrijd die je kon volgen op Eleven Sports, gratis inbegrepen bij Love. Voor wie de wedstrijd gemist heeft, is er gelukkig deze blogpost!

23.02.2018 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

In onze vorige blogpost schreven we over het 'Belgische' equivalent van dit spektakel, de Orange All-Star Game. Al geven we grif toe dat de Amerikaanse versie die in het mythische Staples Center in Los Angeles wordt gespeeld van een heel ander niveau is dan onze versie...

Festiviteiten gespreid over drie dagen
Vrijdag - Rising Stars Challenge  
In deze wedstrijd zie je de sterren van morgen vandaag al aan het werk. Denk aan rookies (jonge beloften) zoals de Kameroense wonderboy Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Ben Simmons (Philadelphia 76ers) en Lonzo Ball (LA Lakers). Uiteindelijk was het Bogdan Bogdanović, de Serviër van de Sacramento Kings, die alle aandacht naar zich toe zoog en tot MVP (man van de match) werd verkozen.
De selectie van buitenlandse beloften overklaste de Amerikaanse selectie en dat zag je op het scorebord: 155 tegen 124.

Eerder op de avond konden celebrity's zoals Michael B. Jordan – die meespeelt in Black Panther - en Justin Bieber hun skills al showen tijdens de Celebrity Game.

Zaterdag - All-Star Saturday
De tweede dag wordt een Skills Challenge gehouden, waarin acht deelnemers hun talenten tonen op een hindernissenbaan. Ze moesten dribbelen, passen en schieten. Spencer Dinwiddie (Brooklyn Nets) veegde in zijn duel de vloer aan met de Fin Lauri Markkanen (Chicago Bulls).
Ook op zaterdag vochten de spelers met de meeste driepunters achter hun naam een duel uit voor de titel van ultieme scherpschutter in de Three-Point Contest. Stephen Curry (Golden State Warriors), die nochtans gezegend is met een weergaloos schot, mocht niet meedoen. Wie wel meedeed was zijn ploegmaat Klay Thompson, de winnaar van de editie 2016.
Uiteindelijk was het Devin Booker (Phoenix Suns) die de fakkel van hem overnam, met een onwaarschijnlijke score van 28 op 30.

Ook de animatie op deze All-Star Saturday verdient een speciale vermelding. De cheerleaders van LA Clippers Spirit zetten samen met de jonge vioolvirtuoos Giovanni Mazza de tent in lichterlaaie.

Zondag - NBA All-Star Game
Voor het hoofdevent namen twee teams het tegen elkaar op onder leiding van de twee onbetwiste sterren van deze editie: LeBron James en Stephen Curry.

De namen die je dit jaar moet onthouden, zijn 
- Stephen Curry (Golden State Warriors), leading star van de regerende kampioen, kent alweer een topseizoen. Het talent druipt ervan af.
- LeBron James (Cleveland Cavaliers) hoeven we niet meer voor te stellen. Deze blok graniet van 2,03 m groot en 113 kg zwaar is een van de meest dominante spelers uit de geschiedenis van de NBA, al vallen zijn statistieken dit jaar wat tegen.
- Kyrie Irving verliet de Cleveland Cavaliers om bij de Boston Celtics zijn eigen legende te schrijven. En voorlopig lijkt dat een geweldig succes te worden!
Die drie spelers speelden de sterren van het dak in een razend spannende wedstrijd, wat meer uitzondering is dan regel bij een All-Star Game. Het team van LeBron won het duel met 148-145.

Dit weekend was basketbal voor even de belangrijkste bijzaak ter wereld. Zowel de spelers als het publiek amuseerden zich rot en konden het verstand even op nul zetten.

Volg de belangrijkste basketwedstrijden en andere sporten op Eleven Sports, gratis inbegrepen bij Love van Orange

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.