Menu
Blog

De must-sees volgens de Golden Globes

Fun

23.01.2017 Wendy Troch

Moonlight

Deze film kreeg de prijs voor ‘Beste dramafilm’. Moonlight vertelt het verhaal van een jonge man die niet bepaald uit een warm nest komt. Hij is op zoek naar zichzelf en dat verloopt niet zonder kleerscheuren. Hij worstelt met zijn seksualiteit, maar ontdekt ook de wereld van XTC, pijn en liefde.

Manchester by the sea

Hoofdrolspeler van dienst, Casey Affleck, kreeg de prijs voor ‘Beste mannelijke acteur in drama’. Aan zijn zijde heeft hij Michelle Williams. Regisseur Kenneth Lonergan gaf het verhaal weer van loner Lee Chandler die te horen krijgt dat zijn broer het begaf. Hierdoor krijgt hij het voogdij over zijn 16-jarige neefje. Hij keert daarom terug naar Manchester-by-the-Sea om voor zijn neefje te zorgen, maar tegelijkertijd komen er ook andere dingen uit het verleden naar boven.

Zootroplis

En de prijs voor ‘Beste animatiefilm’: Zootropolis! Een tekenfilm waar ook volwassenen iets van opsteken. Het verhaal gaat over een konijn die haarzelf wilt bewijzen tegenover alle grote roofdieren. Hartverwarmend en quality time voor de hele familie!

Elle

Deze film geregisseerd door Paul Verhoeven kreeg de award voor de ‘Beste buitenlandse film’. Deze psychologische thriller neemt je mee naar het leven van Michèle. Ze is hoofd van een videogame bedrijf en wordt aangevallen in haar eigen woonst. Haar leven is niet meer hetzelfde en ze is dan ook vastberaden de man terug te pakken.

Nocturnal animals

Aaron Taylor-Johnson kreeg hier de eer van ‘Beste mannelijke bijrol’. Naast Aaron Taylor staan ook toppers Jake Gyllenhaal en Amy Adams. Tom Ford filmde het verhaal van een welgestelde kunstgalerij eigenaar. Haar leven wordt plots verstoord door haar ex-man die uit is op wraak.

Fences

Naast de ‘Beste mannelijke bijrol’ is er natuurlijk ook de prijs voor ‘Beste vrouwelijke bijrol’. Die laatste ging naar duizendpoot Viola Davis. Deze kreeg ze voor haar rol in ‘Fences’, waar ze schittert naast Denzel Washington. Het verhaal gaat over een familie in de jaren 50. De vader die zorgt voor brood op tafel koestert wrok, wrok omdat hij niet de kans kreeg om professionele baseballspeler te worden. Maar ook zoonlief jaagt deze droom na, maar daar gaat zijn papa niet akkoord mee.

La la land

En de grote verdienstelijke winnaar van allemaal is deze spetterende musicalfilm. Ze gingen naar huis met maar liefst zeven Golden Globe awards! Hier zijn ze allemaal op een rijtje: Beste soundtrack, Beste filmsong, Beste scenarist, Beste hoofdrol in een musical (Ryan Gosling), Beste regisseur, Beste vrouwelijk hoofdrol (Emma Stone) en om het af te leren ook die van Beste musical!

Damien Chazelle beschreef het verhaal van Sebastian en Mia. Samen creëren  ze een mooi liefdesverhaal, maar ze storten zich ook in hun allergrootste passie. Het brengt romantiek met zich mee, maar ook valse hoop en gebroken harten.

Razend benieuwd naar de films? Dankzij Orange Thank You krijg  je op dinsdag een gratis ticket voor de bioscoop. Kijk snel in je klantenzone of jij er recht op hebt!

Tags

Found this useful? Share with

Wendy Troch
Een crazy cat lady, maar ook een fashionaddict met een liefde voor bloggen.  Meestal terug te vinden in een koffiebar, scrollend op Instagram of met een stuk taart.