De Mobile Cloud volgens Stéphane

Tot uw dienst

Stéphane is onze project manager van Mobile Cloud, En was erbij sinds het ontwerp tot aan de lancering. En wat voor ons vooral van belang is: hij gebruikt de Mobile Cloud zelf ook ;) Dus wie kan er ons beter over vertellen dan hij.

04.03.2014
Door Stéphanie E

Het idee

"Onze telefoons zijn er allang niet meer enkel om te bellen. We gebruiken het als adresboek, we bewaren er al onze foto’s op en het maakt ons mobieler dan ooit. Dus de Mobile Cloud is begonnen als antwoord op een vraag van zowel onze klanten als van onszelf. We hebben geluisterd naar onze klanten die naar onze winkel kwamen als hun telefoon kapot was, of gestolen. En vaak uitten onze klanten dezelfde frustratie: ineens zijn ze al hun foto’s en belangrijke contactgegevens kwijt..."

"Want ondanks de bestaande oplossingen die op de markt zijn, hadden ze toch geen back-up gemaakt. Ze waren het vergeten, hadden de tijd er niet voor genomen of hadden er alleen aan gedacht om hun foto’s op te slaan, maar niet hun adresboek of andere documenten. In welke situatie men ook was: de vraag bleef hetzelfde: men wilde een simpele, gemakkelijke oplossing die automatische back-ups maakt, en die gekoppeld is aan alle inhoud op hun telefoon!"

De oplossing

"Ik heb gezocht naar een super simpele oplossing met een maximaal rendement. Ik wilde geen moeilijke functies of lastige interfaces. Ik heb me namelijk nog niet zo lang geleden gerealiseerd dat niet al onze klanten net zulke techies zijn als ik! Ik wilde zeker ook dat de applicatie automatisch back-ups maakte, zonder moeite."

"Het past ook helemaal in ons streven naar mobiliteit: de app is compatibel met elk besturingssysteem, en is er ook niet aan gebonden. Stap je van het ene model of merk telefoon over op een ander, je neemt alles gewoon mee. En je bent altijd zeker dat je toegang hebt to jouw gegevens.

En nu?

"De feedback is tot nu toe erg positief geweest. Onze gebruikers zijn blij met de eenvoud en de doeltreffendheid van de Mobile Cloud. Ik ben dus erg blij dat de Cloud is geslaagd in zijn opzet om een faciliterende rol te spelen in het leven van onze klanten!"
En wij ook :) Bedankt Stéphane voor je uitleg! Ben je nu ook benieuwd naar onze Mobile Cloud? De app is beschikbaar in de Play Store, en de App store.

Orange Cloud