Menu
Blog

De meest memorabele momenten van "The Walking Dead"

Fun

Vanavond is het weer tijd voor een splinternieuwe aflevering van "The Walking Dead".
De serie over zombies en overleven is nog niet aan zijn laatste adem toe en blijft fans boeien. Daar waar zombiefilms mislukken om de spanning erin te houden, doet The Walking Dead dit zonder moeite.
In deze serie wordt de angst niet meer gevoed door zombies, maar door de medemens. De medemens die alles doet om te overleven. Wij blikken even terug op de geweldigste momenten.
Voor wie niet op schema zit : spoiler alert!

13.02.2017 Wendy Troch

Toen ze Sophia vonden
Sophia, de dochter van Carol, raakte verdwaald en raakt zoek voor enkele dagen. Tijdens hun zoektocht naar Sophia komen ze terecht op de boerderij van Herschel zijn familie. Zoals op elke boerderij staat er natuurlijk een schuur, maar Rick zijn groep heeft al snel door dat er geen paarden in schuilen. Later blijkt dat Hershel elke zombie erin verstopte met de gedachte dat ze nog gered konden worden. Tussen die zombies zat ook zijn vrouw en de mama van Maggie en Beth. Als laatste komt ook Sophia als zombie uit de schuur, met gevolg dat Carol compleet instortte.

Look at the flowers
Na het verlies van haar dochter Sophia is Carol niet meer de persoon die ze voorheen was. Ze bouwt een schild om haar heen en van dat lieve hulpeloze moedertje is niets meer over. De taaie tante zorgde na Sophia voor twee zusjes. Maar de oudste, Lizzie, gelooft niet dat zombies kwaadwillig zijn. Van geen kwaad bewust doodt ze dan ook haar kleine zusje zodat ze een zombie kan worden. Carol is ervan overtuigd dat Lizzie alleen maar moeilijkheden met zich zal meebrengen. Ze vraagt haar om naar de bloemen te kijken en vermoordt haar zonder verpinken. De evolutie van Carols personage is zeker een van de beste in het verhaal.

De dood van Hershel
De dood van schattige lieve Hershel choqueerde heel wat fans. Het was de gouverneur die wou hebben wat de groep van Rick had. Rick stemde daar natuurlijk niet zomaar mee in. Net als je denkt dat er niemand gaat sterven wordt Hershel onthoofd.

Bedorven vlees
De hele wereld wordt gedomineerd door zombies, het eten is schaars en iedereen wilt koste wat het kost overleven. Wat als ‘gewoon’ eten niet voor handen is? De ideale gelegenheid om over te stappen naar het kannibalistische leven, d’uh. Tijdens dit moment wordt immer blije Bob zijn been verorberd. Maar wie laatst lacht, best lacht wanneer hij bekent dat hij gebeten werd door zombies.

Lori’s zwangerschap
Lori kan het niet meer houden en de baby moet eruit. Hierbij laat ze het leven en moet Maggie de baby via een snede in de buik ter wereld brengen. Lori haalt het niet, dus Carl krijgt de plicht ervoor te zorgen dat zijn moeder niet in een zombie verandert, hartverscheurend.

Glenns valse dood
Natuurlijk herinnert elke fan zich het moment dat Glenn dood leek te gaan. Uiteindelijk was het Nicholas die zichzelf in het hoofd schoot waarbij hij Glenn in de horde zombies meetrok. Nicholas viel bovenop Glenn, waardoor het leek alsof ze Glenn aan het openrijten waren.

Inne minne mutte
Negan krijgt Ricks hele groep te pakken en kiest een slachtoffer uit aan de hand van een kinderlijk kiesspelletje. Abraham is het eerste mysterieuze slachtoffer, maar de verbazing is groot wanneer ook Glenn een slag krijgt van Lucille, de honkbalknuppel met prikkeldraad. Lieveling Glenn is deze keer dus wel écht dood.

De tiener romance
Omdat het de Valentijnsperiode is, sluiten we af met een romantische noot. Hoe lieflijk is het dat er in de zombiewereld ook ruimte is voor liefde. Geef toe, de romance tussen Carl en Enid is toch zo enig, niet?

Bekijk de nieuwe aflevering elke maandag op FOX om 22.30 uur.

Ontdek onze blog

Found this useful? Share with

Wendy Troch
Een crazy cat lady, maar ook een fashionaddict met een liefde voor bloggen.  Meestal terug te vinden in een koffiebar, scrollend op Instagram of met een stuk taart.