Menu
Blog

De leukste coworking spaces op een rijtje

Werk

Als freelancer zit je vaak thuis te werken, in je dooie eentje. Die eenzaamheid valt veel beginnende ondernemers soms zwaar. Bovendien is de afleiding thuis ook groot: er kan altijd wel iets opgeruimd of gewassen worden, en de kinderen haal je ook nog wel even van school om 16u. Logisch dus dat veel freelancers op zoek gaan naar coworking spaces, flexkantoren waar je samen met collega-ondernemers zit te werken. De voordelen zijn legio.

10.10.2017 Céline Roman

Coworking spaces: de toekomst?
Ongetwijfeld hoorde jij ook weleens een trendgoeroe voorspellen dat we in de toekomst allemaal zelfstandige worden en dat we onze klassieke nine-to-five kantoorjob zullen inruilen voor een flexibel digitaal nomadenbestaan. Of het zo’n vaart zal lopen is nog maar de vraag. Feit is wel dat coworking spaces en flexwerkplekken nu al enkele jaren populair zijn bij jonge ondernemers en freelancers die (nog) geen werknemers in dienst hebben en dus veelal alleen werken. De voordelen van zo’n coworking space zijn dan ook interessant:

  • Er is sociaal contact (en, niet onbelangrijk: doorgaans ook koffie en wifi).

  • Je ontmoet collega-freelancers uit verschillende sectoren.

  • Op veel coworking spaces worden dan ook succesvolle samenwerkingsverbanden aangegaan.

  • Je kunt je klanten ontvangen op een neutrale plek (en dus niet langer in koffiebars, brasserieën of je eigen keuken).

  • Een abonnement op een flexwerkplek is minder duur dan een kantoor huren.

Leuke coworking spaces in België
Op zoek naar een fijne coworking space in jouw buurt? Of naar een coworking space die centraal gelegen is en dus goed bereikbaar is voor je klanten? Deze vier doorstonden alvast onze hipheidstest:

  • Bar d’Office is een netwerk van coworking places met werkplekken in Antwerpen, Edegem, Leuven, Aalst, Melle, Turnhout, Mechelen, Kortrijk, Hasselt, ... Verspreid over heel Vlaanderen dus.

  • Likebirds verenigt creatieve coworkers in Gent.

  • In Brussel is Bon Jour dan weer de ideale coworking space voor wie in de Europese wijk passeert.

  • In Roeselare kun je terecht in het Regus Business Centre, een makkelijk bereikbaar  (flex)kantoorcomplex gelegen aan afrit 6 van de E403/A17 (Kortrijk – Brugge en de Rijksweg N36), mét business lounge en meerdere vergaderruimtes.

Klaar voor je eerste dag op het flexkantoor? Lees hier hoe je er de basis legt van je professionele netwerk.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.