Menu
Blog

De iPhone X geeft zich in 2019 nog niet gewonnen

Tech

Toen hij in oktober 2017 uitkwam, was hij een pionier. Nu maakt hij zijn beloften nog altijd waar. Als je een nieuwe iPhone moet kopen zonder je te ruïneren is dit misschien een buitenkans. En altijd in voorraad in onze online shop.

09.05.2019 Cédric Godart

De iPhone X van 2017 lijkt zo sterk op de iPhone XS van 2018, dat we enige argwaan krijgen, zeker als we ook de prijzen vergelijken. Nu is het ook duidelijk waarom de iPhone X bijna twee jaar later nog altijd toonaangevend is … en nog volop uitpakt met kracht, argumenten en esthetische pluspunten.

Belangrijkste argumenten van de iPhone X

- Draadloos opladen volgens Q-standaard
- Apple A11 Bionic-chip
- Dubbel fototoestel met optische stabilisatie
- Vrijwel randloos OLED-scherm
- FaceID voor gezichtsherkenning
- Geen jack-aansluiting meer voor een koptelefoon (maar wel een Apple-adapter)

Vóór iedereen al borderless

Tegenwoordig vinden we randloos heel normaal en de inkeping of notch is discreter geworden, maar de iPhone X was wel één van de eerste met OLED-scherm (en een resolutie van 2436 x 1125 pixels) die de ontwikkelaars verplichtte om hun apps te herwerken, zodat ze het hele scherm vulden.
Toen wij het toestel de eerste keer testten in december 2017, moesten wij vaststellen dat veel apps niet geoptimaliseerd waren. Tegenwoordig moet je al hard zoeken om er nog eentje te vinden. Apple heeft mooi werk verricht om zijn ontwikkelaars aan te sporen hun huiswerk opnieuw te maken.

Waar zat die Home-knop ook alweer?

Dankzij FaceID, dat steeds beter functioneert, zijn we al bijna vergeten dat we ons vroeger in allerlei apps moesten aanmelden met onze vinger. Al wie FaceID heeft geprobeerd, is onmiddellijk overtuigd of zelfs verbluft. Ja, je iPhone X herkent je ook ’s nachts … en is meteen ontgrendeld. Je leert snel de gebaren die je moet maken na het verdwijnen van de Home-knop (de tutorials van Apple zijn heel duidelijk). Een typische gebruiker slaagt er op nauwelijks één dag in om alles te begrijpen en zich foutloos aan te melden.

Een betere batterij dan op de oude iPhones

Spontaan ga je ervan uit dat de iPhone X meer stroom verbruikt dan de modellen 7 of 8 Plus. Maar met zijn AMOLED-scherm en A11 Bionic-processor gaat hij veel zuiniger met energie om en dus haal je meer dan eens het einde van de dag met nog flink wat reserve.

iOS 12 voor betere prestaties

Apple is erin geslaagd om met een software-update zijn toestellen sneller te laten reageren en soepeler te functioneren. Dat merk je onder andere wanneer je de telefoon intensief gebruikt of veel apps tegelijk permanent laat openstaan. Je krijgt nu ook meer informatie over de evolutie van de batterijlading en een betere controle van de schermtijd.
Sinds iOS 12 kan je 2 gezichten aanmelden op FaceID en dat is handig voor een koppel of gezin. En je krijgt beter toegang tot alle functies voor augmented reality.

Prijsdaling op de iPhone X (laat die kans niet liggen!)

Toen de iPhone X pas op de markt was, moest je er 1.159 euro voor neertellen. Maar vorige september kreeg de iPhone X een opvolger: de iPhone XS. En meteen zakte de prijs naar € 897,99 voor de versie met 64 GB. In combinatie met Koala, daalt die nog verder naar € 779,99 en als je voor Arend kiest, zelfs helemaal tot € 729, wat je een totale besparing van 150 euro oplevert. Lees er alles over in onze online shop.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.