Menu
Blog

Onze mening over de iPhone 7 in 2019

Tech

Is de Apple iPhone 7 nog altijd de moeite waard, drie jaar na zijn lancering? Wij namen het toestel zorgvuldig onder de loep en dat leverde … 7 conclusies op. Wordt dit je eerste iPhone? Dan zit je zeker goed. En trouwens: hij was nog nooit zo betaalbaar.

06.12.2019 Simon VAN CAUTEREN

Handig en compact, toch grootse prestaties 

Zelfs in 2019 is de iPhone 7 nog altijd een krachtige smartphone. Hij was ook een van de eerste iPhones die echt zuinig met energie omsprongen, dankzij de A10 Fusion-chip. En wat een genot om het toestel in de hand te houden. Met zijn 4,7 inch is het heel compact en makkelijk overal mee te nemen. Stel je voor: maar 138 gram, een droom!

Uitstekende batterijduur 

iPhones van eerdere generaties blonken niet uit door hun batterijduur. Apple bedacht er zelfs een remedie voor: een hoesje (met bult) waarin plaats was voor een extra batterij.

Met de komst van de iPhone 7 veranderde dat allemaal. Volgens de fabrikant houdt het toestel het gemiddeld twee uur langer uit dan de vorige generatie. Natuurlijk speelt ook de manier waarop je hem gebruikt een rol. Wij stelden inderdaad vast dat de batterijduur flink hoger ligt dan bij de 6S, ongeveer 10 tot 15% meer. En dat is goed nieuws.

▶️ Yes, ik ben al overtuigd van de Apple iPhone 7!

Geen hoofdtelefooningang meer

Bij de lancering van de iPhone 7 was dit dé grote verrassing: de ingang voor een hoofdtelefoon ontbreekt. Ondertussen is dit een vrij algemene trend geworden.

Maar wat als je nog niet op Bluetooth bent overgestapt en een hoofdtelefoon met snoertje gebruikt? Geen probleem, je sluit hem gewoon aan via de Lightning-adapter die in de doos wordt meegeleverd. Je hoeft dus zelfs geen extra accessoire te kopen. Maar als je tijdens het opladen ook graag naar muziek luistert, moet je wel investeren in een dock met zowel een jack- als een oplaadaansluiting.

En als je een draadloze hoofdtelefoon gebruikt, hoef je helemaal niets aan te passen.

Fototoestel: 12 megapixel

Als we de iPhone 7 vs de iPhone 6S bekijken, dan merken we dat ze allebei een 12-megapixelsensor aan boord hebben. Maar schijn bedriegt! Als je de beelden vergelijkt die met beide toestellen zijn genomen, dan zie je meteen de verschillen.

Je hoeft bijvoorbeeld niet langer het Plus-model te kopen om over optische beeldstabilisatie te beschikken. Als je een beetje bibbert of beweegt tijdens de opname, krijg je dus scherpere foto’s. Bij daglicht bieden de foto’s ook meer details. En als er weinig licht is, zijn de resultaten aanzienlijk tot opvallend beter.

De sensor op de voorzijde haalt nu 7 megapixels en dat merk je aan de hogere kwaliteit van videogesprekken en selfies. De flitser van de frontcamera wordt nog altijd geactiveerd door de fotoapp.

Aanraakgevoelige Home-knop

Ook dit betekende bij de lancering een kleine revolutie. Het valt ook meteen op als je het toestel voor de eerste keer gebruikt: de Home-knop van de iPhone 7 is aanraakgevoelig. De TouchID-vingerafdruksensor verandert niet, hij gebruikt nog steeds haptische feedback (een soort heel subtiele trilling).

Dus als je een ouder model gewoon bent, druk je lichtjes op het scherm om een reactie te krijgen. Bij het configureren van de smartphone bepaal je zelf welke soort aanraking welke reactie oproept. Hou er rekening mee dat het een beetje aanpassingstijd vraagt om niet per ongeluk Siri te starten of het venster waarmee je de actieve apps afsluit. Maar na twee dagen wil je er niet meer zonder.

Bestand tegen stof en water 

De iPhone 7 beschikt over een IP67-certificaat. Hij is het allereerste Apple-model dat aan deze norm beantwoordt. Het toestel is dus beter bestand tegen stof, spatten en zelfs water en zou tot 30 minuten onderdompeling overleven. Dus geen paniek als het per ongeluk even in je bad belandt!

iOS 13 op de iPhone 7

De iPhone 7 is krachtig genoeg om vlot met iOS 13 overweg te kunnen. Je geniet dus onder andere van deze nieuwigheden:

  • Donkere modus in de interface van de iPhone (zorgt voor langere batterijduur)

  • Swype-keyboard om met vingerbewegingen over de toetsen sneller te schrijven

  • Identificatie via Apple in sommige apps (in plaats van Facebook of Google)

  • Natuurlijkere stem voor Siri

  • Verbeterde Photos-app (foto’s klasseren, dynamische weergave)

  • Karaoke-modus in Apple Music

Apple iPhone 7: prijs in 2019

De iPhone 7 bestaat in 3 verschillende geheugencapaciteiten met 3 verschillende prijzen:

Ter info: de iPhone 7 64 GB werd nooit uitgebracht.

De iPhone 7 32 GB is nieuw beschikbaar in het zwart en roségoud in onze eshop. Nooit eerder was dit toestel zo betaalbaar: maar 439,99 € zonder abonnement.

iPhone 7 met abonnement

In combinatie met een abonnement wordt de prijs van deze iPhone pas echt interessant: met een Koala Smartphone, Cheetah Smartphone of Arend Smartphone-abonnement betaal je maar 9 € (geldig tot 31 december).

Yes, ik wil nu een iPhone 7 32 GB !

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.