Menu
Blog

De iPhone 6s voor jou getest

Tech

Hij maakt op 9 oktober 2015 zijn opwachting in België en is dan natuurlijk ook verkrijgbaar bij Mobistar. Wij konden de 6s nu al testen en dit is onze mening.

08.10.2015 Cédric Godart

Niets lijkt meer op een iPhone 6S dan een … iPhone 6. Ogenschijnlijk is er niets veranderd. Maar binnenin heeft Apple hard zijn best gedaan om met een model voor de dag te komen dat zijn prijs helemaal waard is.

iPhone 6S : wat verandert er concreet?

- Aan de afmetingen? (bijna) Niets.
- Het gewicht? Dat stijgt van 129 g tot 143 g. In je zak voel je dat (een beetje).
- De camera maakt een sprong in de goede richting, van 8 naar 12 megapixel.
- Ook de frontcamera gaat erop vooruit: van 1,2 tot 5 megapixel. Er zit ook een flits op.
- De processor is sneller en het RAM-geheugen is verdubbeld.
- Volgens onze tests is de wifi nu dubbel zo snel, tenminste als je over een recente router beschikt (ac-norm).
- Alle 4G-netwerken staan ter beschikking: reis dus gerust de wereld rond, je hebt overal toegang met hoge snelheid.
- 3D Touch tovert allerlei menu’s en functies op het scherm als je wat harder drukt.
- Je kan niet alleen filmen in HD, maar ook in 4K, met een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels.

iPhone 6S : wat wij van de camera vinden?

Heel veel goeds. Wij namen kiekjes op het strand, in de stad, thuis en op kantoor. De sensor is niet alleen veel krachtiger en sneller, de resultaten zijn bovendien vrijwel zonder uitzondering aanvaardbaar, ongeacht het omgevingslicht. Toen wij een foto afdrukten die met een iPhone 6 was genomen en die vergeleken met een print van dezelfde foto, maar dan met de iPhone 6S genomen, waren wij verbluft door de extra details. Het enige wat ontbreekt voor een perfect toestel, is beeldstabilisatie. De iPhone 6S Plus heeft die wel. Op de voorzijde zit een flits, maar geen gewone. In feite produceert het scherm een lichtstraal die zich aan de beschikbare hoeveelheid licht aanpast. De resultaten zijn goed, maar ook weer niet uitzonderlijk.

iPhone 6S : ontbreekt er iets?

- De NFC in het toestel is nog altijd het exclusieve jachtterrein van Apple. Geen enkele andere betaaloplossing dan die van Apple kan dus aan de NFC-chip. Android, BlackBerry 10 of Windows Phone/10 zijn minder kieskeurig.
- De batterij levert dezelfde prestaties als in het oude model.
- Opladen vraagt geduld (2 tot 4 uur). Android biedt daarentegen een snellaadfunctie en vooral draadloos opladen, wat Apple nog altijd afwijst.

Over het algemeen valt er de nieuwe iPhone niet veel te verwijten. Dringend van de 6 op de 6S overstappen is niet nodig, maar de aangebrachte verbeteringen zijn toch ingrijpend. De enige minpunten zijn de snel uitgeputte batterij en de lange oplaadtijd. De behuizing werd duidelijk versterkt, zowel wat het glas als het aluminium betreft. Nog opmerkelijk: de waterdichtheid werd verbeterd en de nieuwe iPhone is dus beter bestand tegen water, onder andere tegen onze Belgische buien.

Qua geheugen is er keuze uit drie modellen: 16, 64 en 128 GB. Maar let op: het 16 GB-model is vrij krap als je veel apps gebruikt, foto’s neemt of muziek downloadt. En helaas, een micro-SD-kaartje toevoegen is niet mogelijk.

Ontdek onze e-shop

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.