Menu
Blog

De iPhone 5c: veel krachtiger dan iedereen denkt

Tech

We hebben er op moeten wachten, maar nu zijn ze er alweer even! De nieuwe iPhone 5c is grappig, kleurig en krachtig. Een echte iPhone 5 met een compleet nieuwe look.

28.11.2013 Cédric Godart

Apple heeft met de iPhone 5c de indruk willen wekken dat het met een instapmodel uitpakte naast de doorgeëvolueerde 5s. Niets is minder waar. De iPhone 5c is eigenlijk een echte iPhone 5 aan de binnenkant. Alleen heeft hij een wat ‘lichtere’ look, maar wat voor een look!

De Californische telefoonbouwer had eerder al wat kleuren geïntroduceerd in de jongste modellen van de iPod Touch. Apple kopieert dat idee nu naar zijn telefoons die letterlijk in de kleuren ‘baden’: wit, roze, geel, blauw of groen. Wit en blauw zouden momenteel de meest populaire varianten zijn. De bekleding is volledig van plastic (ondanks een metalen versteviging van de kast), maar deze Apple is wel een van de modellen die waarschijnlijk het makkelijkst in de hand ligt. Niets geeft de indruk dat het een goedkope smartphone is. Zoals Samsung vaak zegt: je hebt plastic en plastic. Dit is van hoogwaardige kwaliteit.

Wat verandert er ten opzichte van de iPhone 5? 

Aan de binnenkant helemaal niets, behalve dan het beheer van de 4G-frequenties waarvan er meer voorhanden zijn. Dat betekent dat je je toestel in verschillende landen kunt gebruiken en er bijna zeker van bent dat je altijd over een 4G-netwerk kan beschikken.

De covers zijn heel origineel. Ze bestaan in silicone, geven je iPhone een esthetische toets (kleine ronde gaatjes) en beschermen hem ook. De covers worden afzonderlijk verkocht. Eén nadeel: je moet ze eraf halen om je iPhone 5c op de nieuwe docks van Apple te plaatsen (ook compatibel met de iPhone 5).

Zijn beide toestellen voor de rest identiek?

Jawel! Ook het zeer hoogwaardige fototoestel is hetzelfde als dat van de iPhone 5, met dezelfde interface, bijna hetzelfde gewicht en vooral dezelfde prestaties. Alles wat je met de iPhone 5 kon, lukt even goed met dit model. En je krijgt er de kleurtjes zomaar bij. Ook de Lightning-connector heeft hij van de iPhone 5 en de iPad Mini of de nieuwe iPad. Je kunt dus de accessoires gebruiken die je al voorhanden had!

Omdat de iPhone 5 niet meer verkrijgbaar is en de 5c te koop is vanaf 589.99 euro, is dit model te vergelijken met de 5s – die krachtiger is, een beter fototoestel heeft en een vingerafdrukscanner, maar wel (minstens) 100 euro meer kost – vooral een kwestie van ‘buikgevoel’.

Heb je niet meteen die ultramoderne technologieën nodig, dan kan deze iPhone 5c je niet ontgoochelen. Ook geen verrassingen als het gaat over de autonomie: de 5c houdt het een dag vol, tenzij je hem constant gebruikt.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.