Menu
Blog

De iPhone 4: welkom in het land van de wonderen!

Tech

Hij is compacter. Hij heeft een betere autonomie. Hij is voorzien van een camera van uitstekende kwaliteit. De iPhone 4 heeft echt alles in huis om ons, en jou, te bekoren.

13.11.2012 Cédric Godart
In vergelijking met de 3GS weegt hij 11 gram minder en is hij 24% dunner. De eerste indruk? Dit is een compact en geraffineerd toestel. Hij is minder rond dan zijn voorgangers en we kunnen niet anders dan toegeven dat de weergave op het scherm ronduit indrukwekkend is.
Het systeem is niet veel veranderd: de iPhone 3G, 3GS en 4.0 delen dezelfde interface, dezelfde iPod, dezelfde App Store. Enkel de look kreeg een facelift: de centrale knop ziet er lichtjes anders uit en de volumeknoppen staan langs de zijkant. Er is echter nog steeds geen ontspanner, maar wel een frontcamera om te videochatten (Facetime).
De iPhone 4 brengt heel wat technologische voordelen met zich mee. Hij heeft een betere autonomie dan zijn voorgangers. Eindelijk een iPhone die je langer dan een dag intensief kan gebruiken, maar je mag ook geen twee dagen wachten vooraleer hem op te laden. Je kan meerdere applicaties tegelijk gebruiken, maar die optie is er niet voor alle applicaties. Als je al een iPhone hebt, volstaat het om je nieuwe iPhone 4 op iTunes aan te sluiten om je gegevens en je applicaties over te zetten.
De camera heeft 5 megapixels en een ledflits. De foto’s zien er voortaan beter uit, zeker als je in openlucht foto’s neemt. Binnen of in het donker krijg je echter geen fenomenale resultaten. Wat de video betreft, geven we mee dat de nieuwe camera een resultaat geeft dat bijna HD te noemen is. Dankzij iMovie kan je een filmpje onmiddellijk op je iPhone bewerken. Een primeur!
De iPhone 4 is beschikbaar in 4 versies: 16 en 32 GB, zwart en wit. Opgelet: je moet een micro-simkaart hebben voor dit nieuwe model. Je kan je huidige simkaart voor een kleinere kaart inruilen in alle verkooppunten.
Conclusie
Het pluspunt is het scherm dat één van de beste van de markt blijft: de kleuren zijn helder en de resolutie is zeer aantrekkelijk. Hij geniet verder van een uitstekende autonomie en via de App Store krijg je toegang tot oneindig veel applicaties. Het minpunt is het toetsenbord dat hevige sms’ers en emailers niet zal bevallen, en er mist een knopje om de camera-applicatie te lanceren. Daarnaast als je geen toegang hebt tot iTunes zal deze iPhone enkel een lege schelp zijn.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.