Menu
Blog

De Huawei Y6 II Compact op de proefbank

Tech

Een betaalbare nieuwe start in september, dat moet kunnen! De Huawei Y6 II Compact is in je Orange-shop al verkrijgbaar vanaf 9 euro!

30.08.2016 Cédric Godart

Als je naar de technische gegevens van dit toestel kijkt, vind je de prijs helemaal ongelooflijk. De Y6 II Compact heeft een groot scherm van 5 inch (dus eigenlijk groter dan de iPhone 6S), een fotosensor van 13 megapixel en plaats voor twee simkaarten (één voor het werk en één privé). En het toestel is zelfs compatibel met het 4G-netwerk van Orange.

Qua vormgeving lijkt de Y6 sterk op de P8 Lite, maar dan meer afgerond. Het vrij dunne toestel (9 mm) is met 140 g niet het lichtste in zijn categorie. Je houdt het maar beter vrij stevig vast, want het heeft de neiging uit je vingers te glijden (door zijn gladde afwerking).

Het intern geheugen is niet heel groot. De meegeleverde 16 GB zijn alleen maar voldoende als je nauwelijks de multimediafuncties gebruikt. In alle andere gevallen is een extra microSD-kaartje (tot 128 GB) aan te bevelen, zodat je meer opslagruimte hebt voor foto’s, video’s en muziek.

Bij de Y6 II Compact zitten er onder het scherm geen aanraaktoetsen. Je bedient het toestel volledig via het scherm, dat dan ook de maximale ruimte inneemt.

De foto’s zijn … redelijk. De sensor levert wel goede resultaten op als er voldoende omgevingslicht is (buiten dus). Binnen blijkt het toestel wisselvalliger te presteren. Voor selfies geldt hetzelfde.

Net zoals bij de andere smartphones van dit merk, ligt er een EMUI-laagje bovenop de Android-interface, met vrij felle kleuren en heel kleurrijke icoontjes. Als dit niet jouw stijl is, belet niets je om een alternatieve “home” te installeren. Onder Android vind je er genoeg! Let op, de Y6 II Compact wordt met Android 5.1 geleverd en nog niet met Android 6 of 7.

De batterij is uitneembaar. Bij matig gebruik houdt het toestel het ongeveer anderhalve dag vol zonder opladen.

Bestel 'm op onze webshop

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.