Menu

De Golden State Warriors: een gewond dier

Het is crisis bij Golden State! Net nu het seizoen ten einde loopt en de play-offs voor de deur staan, zitten de Warriors met een overvolle ziekenboeg. Het team van Steve Kerr zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Wij schatten de schade in.

12.04.2018
Door Nelson M

Langdurig gekwetste sterspelers
Stephen Curry

De onbetwiste All-Star en leider van het team behoort tot de betere schutters van het team, met een gemiddelde van 26,4 punten per wedstrijd. Hij is out tot de eerste ronde van de play-offs (de beslissende fase van het kampioenschap). Zijn ploegmaats moeten het tot dan redden zonder hun belangrijkste pion.
Andre Iguodala
Deze gouden vervanger is een van de betere veteranen uit de liga. Hoe hij op een verdediging weegt en zich steeds uit lastige situaties weet te dribbelen, maken van hem een belangrijk wapen. Hij bouwt dag na dag aan zijn heldenstatus.
Draymond Green 
Het defensieve maatje van Stephen Curry staat net terug op het terrein, maar hij heeft nog een beetje tijd nodig om weer helemaal in zijn ritme te komen. Alleen, de play-offs naderen met rasse schreden. Het team zal al zijn energie en speldoorzicht nodig hebben, al vanaf de eerste ronde van de play-offs. Raakt hij op tijd klaar?
Klay Thompson
De sluipschutter van het team, die bovenal geroemd wordt om zijn driepunters, lijkt maar niet te herstellen van zijn blessure. Een tegenvaller voor coach Steve Kerr, die enorm rekent op zijn offensieve kwaliteiten. Met de play-offs voor de deur moet hij snel weer in vorm raken.
Patrick McCaw
Patrick McCaw maakte een van de lelijkste vallen die ik ooit gezien heb. Zijn gekneusde rug houdt hem tot de play-offs aan de kant.
Omri Casspi 
Omri Casspi is een man van vele oorlogen. De Warriors zullen zijn schotprecisie en speldoorzicht hard missen.

Wat zijn de oplossingen?
Steve Kerr heeft geen andere keuze dan op zijn bank te vertrouwen. Veteranen zoals Nick Young en Javale McGee zullen de fakkel moeten overnemen. Hopelijk kan het goed geoliede collectief van zijn team de boot drijvende houden tot de echte sterren weer speelklaar zijn.
Voor aanvang van de play-offs wacht de Golden State Warriors nog een moeilijke maand. Al hebben ze in het verleden al bewezen een blok te zijn dat goed samenhangt.
Een NBA-titel krijg je duidelijk niet zomaar in de schoot geworpen...