Menu
Blog

De Galaxy J7 van Samsung op de testbank

Tech

Samsung lanceerde onlangs zijn J7 versie 2017, die deze zomer een van de krachtigste middenklassers wordt. Een overzicht.

05.07.2017 Céline Roman

De J7 is nu al te koop voor 339 euro en hij komt tegelijk met de J3 en de J5 in de winkelrekken. Technisch is dit bijgevolg het meest geavanceerde toestel van het drietal. Met bovendien een heel geslaagde metalen achtercover.

Onder de motorkap
Op het toestel zit een Full HD LCD-scherm (de fabrikant wou eens flink uitpakken) van 5,5 inch, precies zoals op de iPhone 7 Plus. De combinatie met de eigen Exynos 7870-processor en 3 GB RAM-geheugen levert voldoende power op om alle apps van 2017 te draaien en zelfs veeleisende 3D-games.

De J7 heeft 16 GB opslagruimte (uitbreidbaar met een microSD-kaartje, zoals het past voor een Android-toestel) en een uitstekend fototoestel voor- en achteraan van 13 megapixel. Wij vinden de fotokwaliteit overtuigend, al haalden wij nooit het niveau van de S7 en de S8.

De J7 van de zomer 2017 is uitgerust met een batterij van 3 600 mAh. Daarmee haalt hij met gemak een volledige dag of zelfs een extra halve dag als je niet van ’s morgens tot ’s avonds alles uit het toestel haalt wat erin zit.

Verder beschikt de J7 nog over een jack-aansluiting, een USB Type-C poort, een vingerafdruklezer vooraan (en dat is dus verschillend van de S8). En het toestel is bestand tegen water en stof.

Pluspunten
- Nieuwe USB Type-C poort om op te laden en voor synchronisatie met pc/Mac;
- Een biometrische sensor;
- Metaal achteraan om degelijkheid en klasse uit te stralen.

Minpunten
- Verlies aan fotokwaliteit bij weinig licht;
- Je kan moeilijk zonder een extra microSD-kaartje.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.