Menu
Blog

De Galaxy J5 op de testbank

Tech

De in volle zomer gelanceerde J5 staat technisch heel goed zijn mannetje en kost toch minder dan 200 euro.

05.11.2015 Cédric Godart

Er zijn nogal wat overeenkomsten tussen de smartphones van Wiko, de nieuwste Motorola G en deze Samsung J5. Het zijn stuk voor stuk gespierde Android-telefoons met een veel verteerbaarder prijskaartje dan de topmodellen waar alle media-aandacht naar uitgaat.

Deze J5 heeft niet alleen Android 5.1 Lollipop aan boord, maar connecteert ook met 4G-netwerken. Dankzij zijn quadcore-processor en een flink bemeten werkgeheugen draait dit toestel vlot alle apps, inclusief de meer veeleisende games. Je hebt de keuze uit 8 tot 16 GB aan geheugen, dat je kan uitbreiden met een geheugenkaartje tot 128 GB.

Het fototoestel is achteraan 13 megapixel sterk, vooraan 5. Samsung wijst erop dat je ook voor selfies over een flitser beschikt en dat is natuurlijk handig. In werkelijkheid zijn de foto’s van beide sensoren van uitstekende kwaliteit, onder andere wat de kleurenweergave betreft. Quick Launch is een leuke nieuwigheid: druk twee keer kort na elkaar op de Home-knop om het toestel in te schakelen.

Wat wij dan weer een beetje jammer vinden, is de HD Ready-schermresolutie. Door de menu’s bladeren gaat net iets minder vlot dan bij een hogere resolutie, omdat er op het scherm duidelijk minder plaats is voor widgets en icoontjes.

Anderzijds zijn we vol lof over de batterij van 2.600 mAh. In combinatie met het scherm, dat door zijn wat lagere resolutie minder stroom verbruikt, haalt de batterij met gemak twee volledige dagen bij matig intensief gebruik. En dat is heel comfortabel. Het formaat van 5 inch is goed uitgekiend en het apparaat is met zijn 145 g niet te zwaar.

Aan te bevelen aan al wie een goed fototoestel en een 4G-smartphone met een betaalbaar prijskaartje zoekt.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.