Menu
Blog

De Galaxy A50 moet niet onderdoen voor de toppers

Tech

Met een prijs van 299,99 euro, 128 GB aan geheugen en technische kenmerken om veel toppers jaloers te maken, wordt de A50 van Samsung deze lente ongetwijfeld een verkoophit. Wij leggen uit waarom.

11.04.2019 Cédric Godart

Eerst iets over zijn technische eigenschappen:
- Full HD+ Infinity-scherm 6.4"
- Octa Core-processor van 2.3 GHz met 6 GB aan RAM-geheugen
- 3 sensoren achteraan: 25 MP + 8 MP + 5 MP
- 128 GB opslagruimte (ja, dat staat er echt!)
- Selfiecamera: 25 MP
- Li-Po-batterij: 4000 mAh
- Android 9.0 als besturingssysteem
- Kleuren: blauw, zwart, wit

Samsung heeft de A50 wel degelijk gelanceerd op het recente Mobile World Congress, maar dat is toen een beetje onopgemerkt voorbijgegaan, omdat de S10-toestellen alle aandacht opeisten. Nu is het dus tijd om deze middenklasser, die in meer dan één opzicht interessant is, eens van korterbij te bekijken. Om te beginnen omdat hij met zijn 6,4 inch groot is uitgevallen en flink indruk maakt: een Super Amoled-scherm met een 19,5:9 verhouding (zodat je dit vrij slanke toestel met één hand hanteert) dat een Full HD+ resolutie aankan. Zoals op sommige andere modellen blijft de “notch” of inkeping bovenaan beperkt tot een soort druppelvorm. En net als bij de recente toppers zit de vingerafdruksensor onzichtbaar achter het scherm. Door de gebruikte optische technologie werkt die sensor wel iets trager dan bij een klassiek systeem.

De drie camera’s spannen samen om je vrij verbluffende resultaten te bieden, toch voor een toestel uit deze prijsklasse. Het gaat om eentje van 25 megapixel en f/1.7, een van 5 megapixel voor de dieptewerking met f/2.2 en een groothoek van 8 megapixel en f/2.4. Jammer dat een telelens ontbreekt, anders presteerde hij even goed (op papier althans) als de S10. Onze tests waren duidelijk: hoewel sommige foto’s een tikje minder licht vangen dan op een S10, overtreffen ze over het algemeen onze verwachtingen, zowel overdag als in de schemering.

Voor het overige zit echt alles erop en eraan, van 4G+ tot een recente versie van Android Pie 9 en uiteraard de One UI-interface, die soberder en gebruiksvriendelijker is geworden. Merken als Xiaomi en de nieuwste Huawei-toestellen krijgen weer forse concurrentie:  Samsung situeert zijn A-reeks ineens op een hoger niveau, met een flinke sprong voorwaarts in vergelijking met vorig jaar, inzake prestaties, design en technologie.

En last but not least: de batterij is gewoon gi-gan-tisch! 4000 mAh, dat is bijna 1000 mAh meer dan de meeste andere gelijkaardige modellen op de markt. Resultaat? Zelfs door het toestel (werkelijk heel) intensief te gebruiken, slaagden wij er niet in om de batterij sneller uit te putten dan na bijna twee dagen. Dus nogmaals: de kans is heel groot dat dit een van de succestoestellen van begin 2019 wordt. Samsung doet dus weer mee en zeker niet alleen in het hoogste segment.

Ontdek de Galaxy A50 van Samsung in onze online shop.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.