Menu

De doorbraak voor de Galaxy Core Prime?

Hoewel de Galaxy Core Prime op veel plekken op deze aardbol alleen met 3G-capaciteit verkrijgbaar is, biedt Mobistar je dit toestel met 4G! Wat mag je ervan verwachten?

09.03.2015
Door Cédric

Samsung heeft een stevige positie veroverd bij de middenklassetoestellen (Galaxy A3) en in het topsegment (Galaxy S5 of Galaxy Note). Toch brengt het merk ook veel goedkope Android-modellen op de markt. Kijk maar naar deze Galaxy Core Prime voor 199,99 euro of  29 euro in combinatie met een abonnement.

Het toestel is met 4,5 inch groter dan een iPhone 5. Maar de schermresolutie haalt maximaal 800 bij 480 pixels. Verwacht bij dit toestel dus geen High Definition! Als je op de vormgeving afgaat, denk je nochtans niet meteen aan een instapmodel. Het is trouwens slechts 8,8 mm dik en daardoor vrij slank en elegant.

De quadcoreprocessor werkt samen met een werkgeheugen van 1 GB. Dit geeft je genoeg power om vrijwel elke Android-app te draaien, als je maar van te gulzige games wegblijft. De opslagruimte van 5 GB is niet enorm, maar je kan altijd een extra geheugenkaartje aanschaffen en in het toestel stoppen (let op, ook daar ben je beperkt tot 64 GB).

De Android-versie die op het toestel is geïnstalleerd, KitKat, is niet heel recent. Maar dat is helemaal geen probleem, ook niet voor de beschikbare apps, dankzij de TouchWiz-interface die goed aan de lagere schermresolutie is aangepast. De Galaxy Core Prime levert zelfs vrij indrukwekkende prestaties voor een toestel uit deze categorie: hij raakt nauwelijks buiten adem, ook al laat je hem verscheidene taken tegelijk uitvoeren (muziek, sociale netwerken, berichten, maildienst, …).

Verwacht anderzijds niet te veel van het fototoestel van 5 megapixel (en 2 megapixel voor selfies en videocommunicatie). Ondanks de ledflash zijn de resultaten alleen maar toereikend om foto’s te uploaden, dus ze (laten) afdrukken doe je beter niet. Met een goed fotobewerkingsprogramma kan je nog heel wat opnamen “redden”, maar ’s avonds of binnen is de korrel in het beeld toch wel heel zichtbaar.

Voor deze prijs is dit een goede, vrij gedistingeerde smartphone, met een comfortabele batterijduur (je haalt een heel lange dag zonder opladen).