Menu
Blog

De dokter kan je nu ontvangen ... via Skype

Fun

Online een dokter kiezen, op consultatie gaan via FaceTime of Skype, geneesmiddelen bestellen met je smartphone, een gezondheidsarmband dragen. Onze gezondheid en de manier waarop we ons verzorgen zullen drastisch veranderen!

03.10.2017 Céline Roman

Nooit eerder werd zo veel geïnnoveerd in de gezondheidssector. Er wordt zelfs gefluisterd dat de patiënt binnenkort niet meer naar de dokter zal hoeven te gaan en dat zijn toestand dagelijks op afstand zal worden opgevolgd. Welkom in de wondere wereld van de telegeneeskunde ...
Volgens een universitaire studie zou telegeneeskunde zo'n 150 euro per consultatie kunnen besparen. Artsen zouden ruim 8 miljoen kilometer minder hoeven af te leggen voor huisbezoeken. Maar hoe zal de toekomst er concreet gaan uitzien?

> Consultaties via Skype

De voortrekker hier is Push Doctor, een Britse start-up die deze dienst al sinds vorig jaar aanbiedt. Vanaf 2018 zou het bedrijf zijn diensten ook in ons land aanbieden. Deze applicatie zag het licht in 2013. Het was de allereerste beveiligde app waarmee je als patiënt je symptomen onder woorden kan brengen en daarna in contact wordt gebracht met een dokter, via de webcam of telefoon.

> Een smartwatch of activity tracker dragen

Veel merken verkopen armbanden en horloges die je gezondheid in de gaten houden. We noemen ze activity trackers. Ga maar eens naar de e-shop van Orange om het enorme aanbod met eigen ogen te zien. Behalve de sportieve functies hebben de trackers ook functies om je hartslag en slaap te meten. En er zijn er zelfs die je lichaamstemperatuur meten. Met de nieuwe Apple Watch 3 bijvoorbeeld kan je je hartslag meten, je stress beter beheersen dankzij een ademhalingsapp en zelfs de hulpdiensten bellen. Ter info: de dienst 112 ontwikkelde ook een ontzettend handige app om de hulpdiensten te bellen.

> Een medisch voorschrift ontvangen op je smartphone

Dat is de geniale inbreng van de Belgische app EasyPharm. Installeer de app op je smartphone, neem een foto van je voorschrift en stuur die naar een apotheker uit het netwerk, zodat die je bestelling kan klaarleggen. Zo hoef je niet te wachten in de apotheek en vooral, je weet zeker dat je bestelling binnen is. Via de chatfunctie kan je ook een apotheker om raad vragen. Bijzonder handig als je vragen hebt over een of ander geneesmiddel.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.