Menu
Blog

De digitale vooruitgang van de mobiliteit

Tot uw dienst

Nooit eerder reden zoveel auto's op de Belgische wegen. Of juister: stonden er zoveel stil. Digitale technologie en je smartphone kunnen een uitweg bieden.

23.11.2017 Céline Roman

Gisteren nog was een van de hoofdpunten in het nieuws de enorme verkeerschaos in België: de maand oktober bleek dit jaar een nog grotere hel dan het jaar ervoor. En met november zou het dezelfde weg uitgaan.
Bepaalde bronnen beweerden bovendien dat het niet lang meer zal duren voor het wegennet in ons land helemaal verzadigd is (was dat dan niet al zo?).

Een wondermiddel dat grote kuis houdt op de Belgische wegen, bestaat niet. Gelukkig bestaan er wel enkele apps die je het leven op z'n minst een stuk aangenamer maken.

iCoyote en Waze
Deze apps zijn razend populair bij automobilisten die graag een alternatieve route volgen. Voer je bestemming en het uur waarop je wil aankomen in en de apps leiden je naar je bestemming. Ze herberekenen zelfs je route terwijl je rijdt!
Bovendien waarschuwen ze je voor eventuele controles en flitspalen, ook al maakt de armoedige staat van onze wegen het haast onmogelijk om te snel te rijden...

Cambio, Zen Car, Zipcar, BlaBlaCar, Kowo enz.
Je auto thuis laten? Geen sprake van! Maar je auto delen met een pendelaar of twee, daar zeg je geen nee tegen. Ideaal voor het gezelschap of om samen te foeteren op de staat van onze wegen.
De vele carpoolingapps op de markt brengen je in contact met gebruikers die dezelfde richting op moeten.

cPark
Deze app helpt je een parkeerplaats te vinden en vertelt erbij of je er al dan niet voor moet betalen, of je een parkeerschijf moet leggen. Bovendien krijg je een waarschuwing wanneer er het vaakst wordt gecontroleerd.
En wat deze app nog mooier maakt: de bedenkers erachter zijn Belgen.

Parking.brussels, 4411, MyflexiPark en Interparking
Deze apps zeggen je waar je kan parkeren, gratis of tegen betaling.
Want iedereen weet dat hét grote nadeel in grote steden, naast het verkeer dan, die eeuwige zoektocht is naar een veilige plaats om je auto achter te laten.

Villo!, Blue-bike, Scooty en AllBikesNow
Zoek je een alternatief vervoersmiddel om een deel van je ochtendlijke traject af te leggen? De fiets (of scooter) kan de oplossing zijn – naast het openbaar vervoer natuurlijk.
Deze apps wijzen je onder andere de weg naar de dichtstbijzijnde stallingen waar je een fiets kan huren en tonen je het beschikbare aanbod. Ze tonen je ook fietsroutes en hebben een functie waarmee sommige gebruikers direct via de app kunnen betalen.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.