Menu

De dag dat ik mijn pumps inruilde voor blauwe sneakers!

Een leuke ontmoeting deze ochtend aan de koffiemachine, Jessica ging me in geuren en kleuren vertellen hoe sport haar leven veranderde.

01.06.2015
Door Yanouk M

Ik heb onlangs me ingeschreven voor de 20km van Brussel … voor de eerste keer. Trainen doe ik nu al enkele maanden, 2 keer per week ga ik lopen en 1 keer per week ga ik naar de Aquabike. Vroeger stond ik erbij en keek ik ernaar. Ik stond m’n vrienden op te wachten aan de eindstreep en begreep ik niet hoe je plezier kon beleven aan zoiets uitputtends. En nu is het mijn beurt. Mijn objectief? Finishen! Ik spring een gat in de lucht als ik de eindmeet haal (als het me nog lukt natuurlijk!). Lopen geeft me energie, ontspant me, maakt me trots op mezelf, doet me gewicht verliezen, maakt me minder snel ziek … je snapt het wel, ik ben verslaafd!

De Belgische balans

Ik ben Franse van afkomst en werk al een aantal jaren in België. De work-life balans is hier echt top! Als ik vroeger begin, kan ik vroeger stoppen en gaan sporten. De echte uitdaging? Het verkeer!

Sport Werk – Werk Sport

Sport en werk hebben meer gemeen dan ik dacht. Bijbenen, vechten, vooruit gaan ... en af en toe plezier maken, hoort er natuurlijk ook bij. Zeker als je in zo’n leuk team zit als ik.

Badpak, badmuts en de onoverkomelijke plastieken slippers

Een ongemakkelijk moment ? Die keer dat ik een collega tegen kwam bij de Aquabike. Ik in zwempak, met mijn badmuts strak aangespannen en aan ’t sukkelen met mijn plastieken slippers. De elegantie was ver zoek! ;-)

Runkeeper en Fitbit

Onmisbaar als je begint te trainen: de Runkeeper-app. Deze app meet mijn snelheid, het aantal afgelegde km en het aantal calorieën dat ik verbrand heb. Een enorme motivatie! De Fitbit armband geeft aan hoeveel stappen ik per dag doe en meet de kwaliteit van m’n slaap. Zo heb ik gemerkt dat hoe meer ik sport, hoe beter ik slaap. Ga ik na 20u nog sporten, dan giert de adrenaline nog door mijn lijf en kan ik al helemaal niet meer slapen. Als ik thuiskom en merk dat ik m’n 8000 stappen per dag nog niet gehaald heb, trek ik er nog even op uit.

De (on)bereikbare droom?

Een marathon natuurlijk, 42, 195 km … maar da's voor over een jaar of tien. :-)

Opmerking: Jessica heeft haar doel bereikt! Ze finishte in 2:21:58. Bravo!