Menu
Blog

De auto van de toekomst ...

Fun

Wie droomde er als kind niet van ooit achter het stuur van de bekende auto uit de cultserie Knight Rider te mogen plaatsnemen? KITT had werkelijk álles, ook een boordcomputer met artificiële intelligentie. En wat als er nu binnenkort echt zo'n auto zou bestaan? Uiteraard zonder filter tegen bacteriologische wapens en schietstoel :-)
Wij vertellen je er alles over.

 

17.01.2017 Céline Roman

Dashbot lijkt op andere gadgets op de markt, maar geen van hen zal jouw wagen zo hard omtoveren tot de 'auto van de toekomst'.
Op dit schermpje, dat verbonden is met je smartphone en je autoradio, lichten rode leds op telkens als hij praat, waardoor het lijkt alsof je tegen je auto praat. Je kan er je muziek mee afspelen, je sms'jes beantwoorden of zelfs je gps uitsluitend via spraakbesturing bedienen.
Deze voice assistant is gebaseerd op de Alexa-technologie van Amazon en werd gelanceerd door start-up Next Thing Co. om concurrent Android Auto het vuur aan de schenen te leggen en de bestuurder enkel op de weg en dus niet op het scherm te laten focussen. Een eerder positieve evolutie.
En ook al maakt deze dongle je auto niet even slim als KITT, hij heeft op zijn minst de verdienste dat hij beschikt over die kleine rode lichtjes en die robotstem waar we zo hard van droomden.

Dashbot is verkrijgbaar voor de wel erg betaalbare prijs van 49 dollar. De eerste leveringen worden verwacht voor juli ;-)
Indien je jouw exemplaar vooraf wil bestellen of als je gewoon meer informatie wenst, dan moet je hier zijn: http://kck.st/2ipPC5r.

Ook Google lanceerde een eigen systeem dat dit jaar onmisbaar dreigt te worden. Android Car ziet er iets minder 'wauw' uit, maar is aan het einde van de dag wellicht nog een stuk nuttiger.
Daar waar je vroeger een compatibele auto moest hebben of een compatibele autoradio installeren, biedt Google nu eindelijk de gratis applicatie Android Auto aan die je gratis op je smartphone kan downloaden.
Het overzichtelijke scherm biedt je toegang tot verschillende diensten:
- Gps: gebruikers van iCoyote kunnen die app zelfs gebruiken tegelijkertijd met Android Auto.
- Muziek afspelen op je smartphone: met spraakherkenning om liedjes te zoeken op Spotify bijvoorbeeld.
- Ook toegang tot je telefoon en berichten via spraakherkenning. Sms'jes verschijnen niet op het scherm, zodat de bestuurder niet wordt afgeleid. Google zal je sms'jes voor je voorlezen ;-)


En als jij moet kiezen tussen nietig en nuttig, wat kies jij? :-)

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.