Menu

De allerhipste stores...

Vorige week stonden we al even stil bij de digitale revolutie die Phygital teweegbrengt.
Vandaag zullen we het hebben over winkels die zichzelf liever 'stores' noemen en die zich als een poppy, digitale, modieuze store of als een conceptstore willen profileren.

28.03.2017
Door Céline R

Sommige zijn zelfs opgenomen in een toeristische route, omdat je alleen daar een bepaald product kan kopen. Alsof je op zoek bent naar de heilige graal! Het moet gezegd: het verlangen om de klant een unieke ervaring te laten beleven, brengt ons soms op plaatsen waar we niet weten waar eerst te kijken, waar een verrassende sfeer hangt en een buitengewoon sympathieke gids al zijn wijsheden met ons deelt.
Zin in een korte rondleiding?

De eerste NBA-bar in Europa
Basketbal is razend populair in Spanje. En dus was het geen verrassing toen het allereerste NBA Cafe van Europa zijn deuren opende in Barcelona, in het hart van Las Ramblas.
Of je nu fan bent van basket of niet, de bar lost al je verwachtingen in: T-shirts van de grootste teams, animatie in verschillende vormen, parket met de lijnen van een echt basketveld, ... alles ademt NBA uit. Je kan er zelfs smullen van NBA Cafe Ribs, Hummus Three-Point Shot en Dunk Carrot Cake.
Bekijk er live of uitgesteld alle wedstrijden van de NBA of, als het seizoen al gedaan is, geniet van de mooiste acties van LeBron James, Stephen Curry, Tony Parker en vele andere toppers.
Voor wie het graag iets verder zoekt, opende Nike een paar maanden geleden een experience store in SoHo, New York. Het concept: nieuwe schoenen kopen en sporten.

Lego Store
De speelgoedgigant opende enkele maanden geleden in Londen, op Leicester Square, zijn grootste store ter wereld. De store is volledig geel gekleurd, net als de meer dan 6 meter hoge Big Ben die binnen staat. In de toren zitten 200.000 steentjes. Dit is de 131e winkel van de grootste blokjesfabrikant ter wereld. Met zijn bijna 1.000 m² laat hij zelfs de winkel in Shanghai achter zich.
Bij de opening werd de inkom van de winkel ingericht als een metrostel, en de passagiers waren beroemde personages uit de Britse cultuur. Je kon er op de foto met Shakespeare, Robin Hood, Sherlock Holmes en een lid van de Royal Guard, allemaal uiteraard in legoblokjes.
Het decor bestaat uit meer dan 1,7 miljoen steentjes in verschillende kleuren!

Een café voor katten...
19 jaar geleden opende in Taiwan het allereerste poezencafé uit de geschiedenis: de Cat Flower Garden. In deze Ark van Noach doen de poezen gewoon waar ze zin in hebben. Ze springen van het ene tafeltje op het andere, tussen het eten, snoezen en geaai door.
Een kat kan je hier evenwel niet kopen. De poezen die je hier ziet zijn of zwerfkatten of katten die de eigenares van vrienden heeft gekregen. In totaal zijn er zo'n vijftien katten die de klanten gelukkig maken.

Als jij dit wel eens wil proberen, er is ook een poezencafé in Brussel: Le Chat Touille.