Menu
Blog

De 7 Facebook-vrienden die we allemaal hebben

Fun

Facebook, de ster onder de social media, mag alweer tien kaarsjes uitblazen! En in plaats van een uitgebreide terugblik, stelde de blog Dailygeekshow.com een lijst op van 27 stereotype Facebook-vrienden die je vast al hebt zien opduiken in jouw newsfeed. Of waartoe je stiekem zelf behoort, natuurlijk ;). Uit die lijst hebben wij de top 7 meest voorkomende "vrienden" geselecteerd.

05.02.2014 Stéphanie Etienne

1. De Ouder

Of erger nog: de kersverse ouder. Geldt ook voor de trotse meters en peters onder jullie! Sentimentele foto’s van de eerste dagen of de eerste stapjes, updates over slapeloze nachten voor dat toch-nog-schitterende rapport, schoolfeesten, de eerste ski-medaille, En dat is maar een kleine greep uit het soort nieuws dat dit type deelt. Vaak teder, maar soms ook verdacht. Zijn dit échte modelkinderen, of toch een iets te voldane ouder? ;)

2. De – Grote – Reiziger

Onder een staalblauwe hemel, voor een schitterende waterval, of berichten over de jetlag. De duur van zijn/haar vluchten, prachtige zonsondergangen exotische maaltijden…je ontsnapt er niet aan: deze Facebook-pagina lijkt meer en meer op die van National Geographic. Echt heel mooi, dat is het probleem niet. Alleen jammer dat jij er zelf niet staat...

3. Het Fuifbeest

Zijn updates kan je indelen in twee categorieën: lange nachten die liefst nog wel langer hadden mogen duren, en ochtenden die snel weer vergeten moeten woren. De foto’s zijn meestal wazig, en helemaal in lijn met zijn gemoedstoestand. Maar wat heeft 'ie het naar zijn zin!

4. De Supporter

Voetbal, veldrijden, tennis…ongeacht de sport ziet de supporter vaak af, en is hij even vaak luidruchtig aan het juichen. Nooit alleen, al zou dat soms beter zijn. Je zult dit type nog uitgebreid te zien krijgen met de komende Olympische spelen!

5. De Sportieveling

Hij heeft zijn Facebook-pagina gekoppeld aan heel wat applicaties die je constant informeren over het aantal kilometers dat hij gelopen heeft. Maar het blijft niet bij joggen. Hij zwemt, skiet, springt, …niets schrikt hem af, en hij beoefent alle sporten even intens. We weten alles over zijn prestaties, maar zelden iets over zijn spierpijnen. Jammer.

6. De Bourgondiër

Toch wel een tikkeltje obsessief bezig met eten. Van zijn schitterend versierde cappuccino, naar een buitenaardse bagel, tot topgerechtjes die hij vol vuur heeft bereid…je zal er niet aan ontkomen. En ook al loopt het water je in de mond bij sommige van zijn berichten, aan het einde van de dag hou je er toch een lichte indigestie aan over.

7. Het Koppel

Zoooooooooo verliefd, altijd met twee, dolgelukkig delen ze alles: hun perfecte dates, hun grote en kleine geluksmomentenen hun allerliefste foto's samen. En uiteraard zijn ze schattig met hun "sjoeke dit, sjoeke dat". Het zijn de hoogdagen voor dit type, met Valentijn voor de deur. Zucht.

Tja, deze zeven portretten komen misschien wat hard over. Maar dat valt nog wel mee. Ik heb me zelf ook al bezondigd aan updates van elk van deze 7 types! En ik daag hen uit die nog geen statusupdate van die schitterende zonsondergang, die jaloersmakende vakantie of die lieve foto van jullie samen heeft geplaatst, naar voren te komen ;) En jij? Herken jij jezelf of je vriendin hier in?

Facebook: 5 tips om je privacy te beschermen

Found this useful? Share with

Stéphanie Etienne
Na 8 jaar Italië terug in België, verzot op Instagram en bloggen.