De 5 populairste personages uit Games of Thrones

“En wie is jouw favoriete personage uit GoT?” Als je die vraag in de groep gooit tijdens een avondje met vrienden dan ben je gegarandeerd vertrokken voor een geanimeerd gesprek dat enkele uren kan duren. Wij zullen het iets korter houden met deze top 5 van populairste personages uit de serie.
(Let op: SPOILERS)

27.07.2017
Door Céline R

Tyrion Lannister
Deze antiheld bij uitstek en tevens de beroemde kleine man uit Game of Thrones laat de fans niet onberoerd.  Niet verwonderlijk, want hij speelt in 54 afleveringen mee. Op bijna alle forums en in alle peilingen wordt hij met een grote meerderheid van de stemmen verkozen tot het lievelingspersonage van de fans van de serie, zeker in Frankrijk. Waarom? Vanwege zijn bijtende humor, zijn complexe familiegeschiedenis en zijn opmerkelijke intelligentie, in combinatie met een apart uiterlijk.

Jon Snow
Als je wil weten hoe dol iedereen is op Jon Snow, moet je maar eens kijken naar de emotionele reacties die de dood van het personage op het einde van seizoen 5 wereldwijd losmaakte. Zijn dood riep toen heel wat vragen op, en de fans waren dan ook in de wolken toen hij in seizoen 6 terugkeerde. Wat staat hem te wachten in seizoen 7?

Daenerys Targaryen
Deze gevallen prinses, ook Khaleesi genoemd, is zelfs bekend bij wie Game of Thrones niet volgt. Ze wordt wereldwijd verafgood vanwege haar leiderskwaliteiten, haar blonde lokken, haar schoonheid en fijnheid. Als 'moeder der draken' is ze uitgegroeid tot een heus internetfenomeen met duizenden memes waarin haar beeltenis centraal staat..

Cersei Lannister
Ondanks haar manipulatieve en soms wreedaardige karakter is Cersei, bijgenaamd de koningin van de Zeven Koninkrijken, vooral een personage dat de fans van Game of Thrones niet meer zouden kunnen missen.  Ze maakt haar opwachting in maar liefst 52 afleveringen en is uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde figuren uit de reeks. Someone you love to hate, zeg maar.

Sansa Stark
Sansa Stark is een van de personages die de grootste transformatie heeft doorgemaakt sinds het begin van de serie. Met haar lange rosse haren en blauwe ogen is deze prinses oorspronkelijk de tegenpool van haar jongere zus Arya: ze houdt van hoffelijkheid en etiquette, ze zingt en droomt van dappere ridders... Tot haar personage zich in seizoen 5 ontpopt tot een zelfverzekerde, moedige jonge vrouw. Haar rol wordt nog bepalender in seizoen 6.