Menu
Blog

De 5 beste openluchtbioscopen ter wereld

Fun

Aller voir un film sur grand écran n’est pas forcément qu’une affaire de salle obscure et de fauteuil en velours. L’été, le cinéma en plein air propose une version plus décontractée de nos multiplex. Voici notre sélection des 5 meilleurs cinémas en plein air du monde.

23.08.2017 Céline Roman

Cinespia, in Hollywood
Geen filmfestival spreekt meer tot de verbeelding dan Cinespia. Elk jaar passeren er talrijke klassiekers de revue, met dit jaar films als Some Like It Hot van Billy Wilder, The Big Lebowski van de gebroeders Coen of Reservoir Dogs van Tarantino op 35 mm. En de locatie? Daar word je op z'n minst gezegd wel even stil van: Hollywood Forever Cemetery, waar filmlegendes zoals John Huston en Cecil B. DeMille begraven liggen. Met vaak 3500 bezoekers per voorstelling is dit festival uitgegroeid tot een begrip voor de Californische cinefiel.

St. George OpenAir Cinema, in Sydney
St. George OpenAir Cinema gaat er prat op de 'mooiste bioscoop ter wereld' te zijn. En wie zijn wij om dat tegen te spreken? Elk jaar krijgen de 2000 toeschouwers meerdere films te zien op een groot scherm dat strategisch geplaatst is voor een van de adembenemendste panorama's op aarde: Sydney Opera House, Harbour Bridge en de lichtjes van de skyline. Een ervaring om van te smullen! Zeker met al die kwaliteitsrestaurants die er als paddenstoelen uit de grond schieten zodat de bezoekers zich tijdens de film te goed kunnen doen aan een aantal verfijnde gerechtjes.

Kino Unter Sternen, in Wenen
Deze openluchtbioscoop, die in 2016 zijn 20e verjaardag vierde, is een fijne ontmoetingsplaats in de Oostenrijkse hoofdstad. Er worden afwisselend Oostenrijkse producties en Hollywoodklassiekers getoond, en bovendien is Kino Unter Sternen helemaal gratis! Wie dit jaar naar de Karlsplatz in Wenen trekt, is er helaas aan voor de moeite. Door financiële problemen zal het reuzescherm dit jaar niet worden opgesteld. Hopelijk vindt men voor 2018 wel een oplossing, zodat de cinema weer door de Oostenrijkse hoofdstad kan walsen!

Isola del Cinema, in Rome
Dit openluchtfilmfestival is zonder twijfel het meest romantische. Het wordt gehouden op een eilandje in de Tiber, de rivier die de wijk Travestere van de Piazza Navona in Rome scheidt. Al meer dan 20 jaar worden hier elke zomer films geprojecteerd. Het festival is zeker een ommetje waard als je deze zomer in Italië op reis bent. Dit jaar staan behalve de films van Jim Jarmusch, Oliver Stone en Clint Eastwood vooral ook de nieuwste Italiaanse producties in de spotlights.

Le cinéma de la Villette, in Parijs
Ieder jaar zakken duizenden nieuwsgierigen af naar het Parc de la Villette om er zich in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer neer te vleien op een van de ligstoelen die er de hele zomer staan. Voor Parijzenaars die niet op vakantie gaan, is dit een niet te missen afspraak om samen met vrienden de grootste filmklassiekers te (her)ontdekken. Dit jaar staan onder meer La Graine et le Mulet van Abdellatif Kechiche, Peau d'âne van Jacques Demy, Amarcord van Federico Fellini of Goodfellas van Martin Scorsese op de affiche van dit oergezellige en eenvoudige festival, dat deze keer helemaal in het teken staat van koken en gastronomie.

Ontdek ons Orange Thank You-programma

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.