De 4G Cam onder de loep

Tech

Hij bestaat intussen al een tijdje ... Gonzalo gaf er trouwens enkele maanden geleden al zijn mening over op YouTube. Vandaag zetten Lisa en Céline hem weer in de kijker, want sinds kort is het mogelijk om onze 4G Cam te gebruiken met Facebook Live. Twee kletskousen live in toom houden, da's een sport op zich ;-)

08.02.2017
Door Céline R

Aangezien dit onze virtuele vuurdoop is, stellen we onszelf eerst even voor. Ik werk voor het digitale team van Orange als Digital Interaction Redactor en bij me zit Lisa. Zij werkt voor het team Webcare.
Eén keer per maand geven wij je onze mening 'als meisje' over een geconnecteerd object, een app, een website of - waarom niet? - een smartphone. Klaar?

Wat is de 4G Cam?
De 4G Cam is een camera ... die werkt via 4G. Het enige wat je er nog voor nodig hebt, is een Internet Everywhere-simkaart. Zonder kan je geen verbinding maken. “Dank je, Céline, dat je daar voor mij aan gedacht hebt.”
Nadat we de camera uitgepakt hebben, er de simkaart in geplaatst hebben en de app in de Store gedownload hebben, gaan we er gelijk mee aan de slag! :-)

Lisa houdt de knop ingedrukt en na 4 seconden krijgen we de salontafel live in beeld. Cool!
“Maar is het beeld niet een beetje wazig?”, vraagt mijn collega me. “Eh ... misschien moet je er de sticker af halen?”
Na die lichte dwaling filmen we de sofa, opnieuw het salontafeltje, de keuken, terug naar het salontafeltje, ... Het resultaat mag er best zijn.
Puntje van kritiek volgens Lisa, die vindt dat in tegenstelling tot het geluid het licht niet perfect is als je binnenshuis filmt. Dan besluiten we de nieuwe functie van ons speeltje te testen: de verbinding met Facebook Live.

We kleden ons warm aan: jas, sjaal, laarzen en handschoenen, en trekken onbevreesd de kou in om de avonturen van twee meisjes in de stad live te delen op Facebook.
We zijn ervan overtuigd dat iedereen daar op zit te wachten ;-)

Na een kwartiertje hebben we 4 likes en 2 reacties. Goed, de weg naar het echte sterrendom is nog lang.
Ik laat Lisa verkleumd van de kou achter in haar sofa achter en vertrek met de 4G Cam, want vanavond wil ik er de avonturen van mijn uitzinnige kat mee filmen en posten op Facebook. Wie weet oogst hij meer succes dan wij?

Onze conclusie?
De 4G Cam is best een tof gadget dat je makkelijk overal mee naartoe kan nemen, dat de batterij van je gsm kan redden en waarmee je leuke momenten kan delen of herbeleven.
En bovendien is hij veel betaalbaarder dan sommige andere apparaten ;-)

Ontdek onze blogs