Menu

Davey, Eline of Annelies: wie is De Mol? (en wie wint de groepspot?)

24.03.2017
Door Andy V

Wie De Mol maandag ook wint, hij of zij heeft zijn job verdomd goed gedaan. Want ook dit seizoen zijn de meningen verdeeld. En dat mag je gerust een understatement noemen. Is het Davey, de vlotte jongen die zich vaak verdacht gedraagt maar wél altijd voor het geld gaat? Of Annelies, die ongeïnteresseerd en in de war lijkt, maar ondanks alles de finale heeft gehaald? Of blijkt dat Eline, die nooit opvalt maar ook zelden geld binnenhaalt, de boel heeft belazerd? Een laatste stand van zaken vóór de allesbeslissende finale!

Davey is De Mol, want …

Davey heeft álles wat een goeie Mol moet hebben: een vlotte en tegelijk coole Woestijnvis-look, een zeker je-m'en-foutisme, intelligentie en vooral sterke people skills. Niemand is tegen Davey. Hij ligt goed in de groep en gaat er altijd voluit voor. Of tenminste, zo lijkt het. Davey gedraagt zich op bepaalde momenten wel héél verdacht. Denk maar aan de vorige aflevering, toen hij als zelfverklaarde filmkenner maar een handvol soundtracks herkende.

Fout! Davey is De Mol niet, want … hij doet heel hard zijn best om zo veel mogelijk geld binnen te halen voor de groep. Hij tikte ook Robin op de vingers toen die 500 euro uit de pot haalde om het Mol-boekje van Hans in te kijken.

Eline is De Mol, want …

Ook Eline heeft het profiel van de perfecte Mol. De politie-inspecteur is subtiel, gewiekst en altijd op haar hoede. En ze is Monitor bij Out of Limits, of zoeken we het te ver? Zelf geeft ze alleszins aan een heel goeie leugenaar te zijn. Maar als het gaat om geld of wanneer er pasvragen verdiend kunnen worden, blijkt liegen haar toch niet zo goed af te gaan. En voor iemand die competitievoetbal doet, blijkt haar conditie wel erg belabberd … 

Fout! Eline is De Mol niet, want … ze gedraagt zich gewoon verdacht om de aandacht af te leiden. Ze weet allang wie de échte Mol is, en hoopt via sluwe tactieken de overwinning weg te kapen. 

Annelies is De Mol, want …

Alles wat verkeerd kan gaan, laat Annelies ook verkeerd gaan. Met haar 58 lentes is ze weliswaar de ouderdomsdeken in de groep, maar dat lijkt maar een flauw excuus om zo verward en ongeïnteresseerd voor de dag te komen. Ook haar koppigheid is inmiddels legendarisch. Zo zweerde ze bij hoog en bij laag dat ‘Le déjeuner sur l'herbe' een schilderij van Monet is, terwijl het uiteraard een werk van Manet is. Hoe raakt zo iemand in de finale? Juist, omdat ze De Mol is.

Fout! Annelies is De Mol niet, want … het ligt er wel héél dik op. In die zin zou Annelies zelfs een enigszins teleurstellende Mol zijn. Tenzij je het bekijkt als een meesterzet van de makers natuurlijk …

Welke Mol heb jij ontmaskerd? Laat het ons weten!

Kijk maandag naar de finale van De Mol op Orange TV. Afspraak om 20u35.