Menu
Blog

Datingsites voor ons, 50-plussers

Fun

Je bent nooit te oud om de liefde te vinden. Datingsites beperken zich niet langer tot jongeren en bieden nu ook specifieke diensten aan voor senioren.

09.01.2018 Céline Roman

Jaloers op je kleinkinderen omdat ze op Tinder of Badoo zitten? Ook jij hebt het recht nieuwe mensen te leren kennen. Dat spreekt voor zich. De laatste jaren schenken veel sites en apps ook aandacht aan senioren, die tot voor kort een beetje over het hoofd werden gezien. We onderscheiden twee categorieën: sites (voor je computer of tablet) en applicaties (voor je smartphone).

Liefde of vriendschap
Organisaties zoals Proximeety.com creëerden een exclusief hoekje voor 50-plussers op hun website met advertenties die volledig op hen zijn afgestemd: beschrijving, foto, zoeken op passies en, uiteraard, een vrij eenvoudige interface om te chatten. Dat is ook het geval op 50PlusMatch.be, beschikbaar in het Nederlands en het Frans. Duizenden leden hebben zich al geregistreerd. Wat die site zo origineel maakt? 47 % van de leden zijn man, 53 % vrouw.
Jean is 61 jaar en woont in Brugge. Hij sukkelde er een beetje bij toeval in: 'In mijn dansclub leerde ik veel mensen van mijn leeftijd kennen die toegaven dat ze zich hadden ingeschreven op een datingsite voor 50-plussers. Toen ik op een avond thuiskwam, heb ik mijn computer aangezet en de hele avond gechat. Twee weken later had ik al een partner gevonden om mee te dansen!'

Datingapps zijn niet alleen voor jongeren!
Je weet het misschien nog niet, maar er is echt niets wat je belet om een profiel op Tinder of Badoo aan te maken. Niemand die zegt dat je tussen 18 en 35 jaar moet zijn om je in te schrijven. Je kan perfect een profiel aanmaken en je in het avontuur storten, bijvoorbeeld door een leeftijdsfilter aan je zoekresultaten toe te voegen.
Tinder is een leuke app: je ziet foto's en een profieltekstje waar je op kan klikken, of je gaat door naar de volgende. Als die persoon ook op jouw profiel heeft geklikt, heb je een match (een klik). Daarna kan je met elkaar chatten.
Kathy, 56 jaar, woont in Evere. Het was haar kleinzoon die haar Tinder aanraadde: 'Ik zag hem de hele tijd kniezen en heb hem geholpen bij het kiezen. Dat heeft ons veel dichter bij elkaar gebracht. En daarna zei hij: waarom probeer jij het niet eens? Omdat ik al vijf jaar alleen ben, dacht ik: waarom niet? Ik zit al de hele week op mijn telefoon. Mijn prins op het witte paard heb ik nog niet gevonden, maar ik ga wel vaak op restaurant of naar de bioscoop in goed gezelschap, dat is al niet slecht! Ik vreesde dat het ingewikkeld zou zijn, maar dat is het helemaal niet. Het moeilijkste is soms gewoon om mijn smartphone even aan de kant te schuiven!'
Haar kleinzoon Thomas is trots: 'Oma leeft weer helemaal op. Het is fantastisch om haar te zien praten met mensen van haar leeftijd. En ze heeft een goede smaak, zoveel is zeker! Bovendien heeft oma een vriend die gay is en al 35 jaar single. We hebben de applicatie Grindr geïnstalleerd, en ook hij zit nu constant op zijn gsm. Grappig!'

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.