4 apps voor een gesmeerde dagplanning

Zat jouw planning na de vakantie ook weer zo snel vol? Dan is dit het ideale moment om orde op zaken te stellen, met je smartphone natuurlijk. Met deze tools en apps moet dat lukken.

20.09.2019
Door Simon V

Kinderen, werk, school, boodschappen, ontspanning, sporten, … Vóór je het weet, verlies je het overzicht. Een hele reeks handige apps geven je weer meer ademruimte.

Todoist, voor een overzichtelijke dagplanning

Met Todoist bewaar je al je notities en belangrijke taken op één enkele plek. Dat is ideaal voor een goed georganiseerde dagplanning. En zo krijg je een duidelijk overzicht en veel gemoedsrust.

In de app zie je in één oogopslag alles wat je moet doen. Organiseer en prioritiseer makkelijk al je taken: je werk, de naschoolse activiteiten van je kinderen, je yogasessies,... Al je toestellen zijn de hele tijd automatisch gesynchroniseerd. Je app communiceert bovendien met je andere tools, waaronder Dropbox, Google Calendar en zelfs Alexa van Amazon.

De app is gratis beschikbaar voor iPhone en voor Android.

Listonic: je favoriete boodschappenapp

Met Listonic voor iPhone, Android en het web stel je in een wip een boodschappenlijstje op. Of zelfs meer dan één als je bij verschillende winkels langsgaat. De lijstjes worden systematisch gesynchroniseerd, zelfs met je smartwatch. Deze boodschappenlijstapp helpt je om snel een lijstje aan te maken, want de app laat je kiezen uit een hele reeks producten.

Zo’n boodschappen apphelpt je ook om geen impulsaankopen te doen, want die spullen heb je meestal niet echt nodig. Op die manier geef je minder uit. De app is bovendien slim genoeg om meteen een budgetschatting te koppelen aan je boodschappenlijst.

Kortom, deze app maakt zichzelf al heel snel onmisbaar!

De app is gratis beschikbaar voor iPhone en voor Android.

Scanbot: hoe nuttig is een scannerapp

Nuttiger dan je zou denken … Want wie verliest er niet voortdurend kastickets, reçu’s en visitekaartjes? Met Scanbot op je smartphone heb je altijd een scanner op zak. De gratis functies ervan zijn ruim voldoende voor de belangrijkste taken: zodra je ergens een ticket of bonnetje ontvangt, digitaliseer je ze. Vervolgens bewaar je het bestand in de cloud of stuur je het naar je favoriete app. Met facturen doe je precies hetzelfde. Thuis of op kantoor heb je dus geen scanner meer nodig.

De app is gratis beschikbaar voor iPhone en voor Android.

Noisli: sluit vervelende geluiden buiten

Moet je je intens concentreren? Lukt dat niet met al die herrie? Denk dan eens aan Noisli. Deze app voor iPhone, Android en het web (perfect voor op kantoor dankzij de Chrome-extensie!) sluit je af van de rest van de wereld. Ze dompelt je  onder in aangename ‘ambient’-geluiden, zodat je geen last meer hebt van afleiding. Je ontspannen of je diep concentreren lukt beter met een bijpassend achtergrondgeluid (bos, zee, regen, wind, knetterend haardvuur, pruttelend koffiezetapparaat).

De app is beschikbaar voor iPhone en voor Android.

Je dag organiseren lukt beter met onbeperkte data

Apps gebruiken zonder na te denken over je dataverbruik, dat kan met Arend, ons abonnement om onbeperkt te bellen, sms’en, mms’en en surfen via 4G. Dat betekent minder stress en een betere organisatie.