Menu

Daar is de lente: op pad met de Orange Drone en de Orange VR-headset!

De ervaring die je in HD beleeft, is zo overweldigend, dat we ze absoluut met jou willen delen. De Orange Drone kost nu 69 euro en in combinatie met onze Orange VR2-headset is dit een onweerstaanbaar aanbod. Hou je vast, wij stijgen op!

21.03.2018
Door Cédric

De Orange Drone is het gedroomde model voor beginners. Toch beschikt hij over alle nuttige functies en werkt hij prima. Sinds hij beschikbaar is, heeft hier iedereen hem al getest (op een middag zonder regen of wind) en iedereen vindt het een fijne ervaring.
De drone is al vanaf het begin leuk om te besturen, ook al moet je eerst een beetje wennen om hem op de juiste hoogte correct te laten vliegen. Ondanks de vrij lage prijs zijn de beelden van HD-kwaliteit (dus 720p). Je kan de beelden tijdens de vlucht rechtstreeks bekijken of opnemen met je smartphone.
Wij hadden de gelegenheid om de drone te besturen met een Android P Smart smartphone en met de iPhone 7. De mogelijkheden en functies zijn volledig identiek op beide toestellen dankzij een super-intuïtieve mobiele app. Heb je geen smartphone bij de hand? Dan bestuur je de drone met de meegeleverde controller. Een van de verschillen is dat je de drone met de controller 100 meter ver laat vliegen, terwijl de wifi van je smartphone maar een bereik van 30 meter heeft.

In de mooie Orange-doos zit dus ook de controller/afstandsbediening. De drone zelf is superlicht: nauwelijks 150 gram. Ben je een brokkenpiloot? Geen probleem, de wieken zijn gemakkelijk te vervangen. Met een set van 3 batterijen haal je 10 minuten vlucht. In de USB-houder is de drone snel weer op te laden (reken op ongeveer 45 minuten). Als je twee batterijsets gebruikt, haal je een vluchttijd van 15 tot 20 minuten.

Nog beter met een VR-headset
Let op: momenteel loopt er een speciale aanbieding. Sla twee vliegen in één klap en profiteer van de cashback-actie: je krijgt € 39 terugbetaald als je de drone samen met een Orange virtual reality-headset VR1 of VR2 aankoopt, die ook beschikbaar zijn in je Orange Shop of in onze online shop. Voor het ogenblik is alles nog verkrijgbaar, laat je dus zeker niet tegenhouden!
Waarom zou je eigenlijk een headset combineren met een drone? Omdat je dan helemaal in de actie wordt ondergedompeld: je schuift je smartphone in de VR1- of VR2-headset en je ziet over 180° wat de drone filmt. Een verbluffende ervaring. Wij vonden het leuk (of beter: wij waren er helemaal wild van)!

De volledige beschrijving van de Orange Drone vind je hier.

Wist je dit? Onze drones bewaken de haven van Antwerpen
Orange ontwikkelt ook een speciaal aanbod met diensten voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in Internet-of-Things toepassingen. Samen met onze partners iMinds en Rombit lanceerden wij een schitterend project met drones in de Antwerpse haven.
Deze drones dienen om zowel de veiligheid als de productiviteit van de haven van Antwerpen te verbeteren. Onze dromes rapporteren snel en nauwkeurig milieu-overtredingen, meten voortdurend de lucht- en waterkwaliteit en melden ogenblikkelijk aan de centrale als er zich onverwachte obstakels op de vaarwegen bevinden.
Als dit onderwerp je boeit, vind je hier meer informatie