Menu
Blog

Culturele uitstapjes? In the pocket!

Fun

Plan je je culturele uitstapjes nog altijd op basis van wat je in de krant ziet? Je smartphone is stukken makkelijker! Wij vonden verschillende redenen om de krant in te ruilen voor je smartphone, ongeacht je passie.

23.02.2018 Céline Roman

Een volledige agenda voor heel België: iGoTo

De applicatie iGoTo (Engels voor 'ik ga erheen') is een agenda die de meest uiteenlopende culturele evenementen bevat. Bekijk de agenda op igoto.be op je computer, of download de app op de officiële website. De applicatie geeft je onmiddellijk toegang tot de details van een evenement, voegt het toe aan je agenda en biedt je zelfs de mogelijkheid om kaartjes te kopen. Je kan ook meespelen met wedstrijden en kaartjes winnen. Deze app moet je gewoon hebben.

Cultuur opsnuiven: VisitFlanders in Vlaanderen en 365.be in Wallonië

VisitFlanders is de bekendste cultuurwebsite van Vlaanderen, en er is nu ook een mobiele applicatie van. Cultuurwandelingen, musea, concerten, opera- en theatervoorstellingen: je vindt er alles, van Oostende tot Tongeren. Meer info op www.visitflanders.com.
Voor Wallonië (en Franstalig Brussel) staat 365.be op eenzame hoogte. Deze applicatie laat je elke dag opnieuw een toeristische attractie en een museum ontdekken. Je hebt zelfs geen internet nodig om de app te gebruiken. Het is een soort reisgids, maar dan zonder al dat papier. Omdat je smartphone je locatie kent, weet je hoe ver je nog van de toeristische attractie verwijderd bent. Surf naar www.365.be. Je zal snel inzien dat cultuur en erfgoed hand in hand gaan!

Twee cultuursteden, twee apps: Luik en Brugge

De Stad Luik wilde een voortrekkersrol spelen. De officiële applicatie van de stad richt zich tot zowel inwoners als bezoekers, met een gids met een uitgebreid overzicht van de diensten die de stad aanbiedt, leuke adresjes om te eten en... alle culturele evenementen (en je weet hoe graag ze in Luik feesten!). De functie 'In mijn omgeving' toont je wat er in de buurt te beleven valt op het gebied van concerten, theater en andere culturele evenementen.

Ook in Vlaanderen zijn er steden met een eigen applicatie (die niet alleen voor toeristen dient!). Brugge is er daar één van: de applicatie Xplore Bruges biedt culturele stadswandelingen of fietsroutes aan, met gidsen en kaarten die uitermate gemakkelijk te volgen zijn.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.