Menu
Blog

‘CSI’: kunnen de spin-offs tippen aan het origineel?

Fun

Aan de magnetische oogopslag van hoofdrolspeler David Caruso valt niet te tornen, maar is ‘CSI: Miami’ ook de interessantste van alle spin-offs die gemaakt werden van ‘CSI’? Het hangt er maar net vanaf waarom, en misschien nog meer voor wie je kijkt. Tijd voor een rondje ‘Crime Scene Investigation’. Wie wint de populariteitsprijs?

23.06.2017 Céline Roman

‘CSI’: 15 jaar aan de top
Het klinkt lang en dat is het ook. De originele ‘CSI’-reeks stond maar liefst vijftien jaar lang bovenaan de kijkcijferlijstjes – niet alleen in de USA maar ook ver daarbuiten, want wie is er nooit eens tijdens het zappen blijven hangen bij een aflevering? ‘Crime Scene Investigation’ is dan ook aangenaam escapisme, vooral omdat binge-watchen de afgelopen jaren almaar populairder werd en de series die je ‘moest’ gezien hebben er niet altijd lichtvoetiger op werden. Kijk maar naar ‘Breaking Bad’ of ‘True Detective’: behoorlijk vette kluiven qua thematiek en dialogen. In vergelijking daarmee hapt een aflevering van ‘CSI’ lekker weg. En op het einde weet je meteen wie het gedaan heeft. Case closed.

‘CSI: Miami’: die kleuren!
Een eerste spin-off was ‘CSI: Miami’. Waar de originele ‘CSI’ zich afspeelde in het klatergouden Las Vegas, worden de verhalen van het forensisch onderzoeksteam onder leiding van de charismatische Horatio Caine (gespeeld door bovenvermelde David Caruso) hier gesitueerd in het zonovergoten Miami. En dat zul je als kijker geweten hebben. ‘CSI: Miami’ onderscheidt zich van zijn voorganger door een opvallende visuele stijl, waarin scherpe kleuren en veel licht domineren. Geen wonder dat David Caruso zijn zonnebril voortdurend op- en afzet …

‘CSI: New York’
Waarom je ‘CSI: New York’ zeker ook eens een kans moet geven? Twee woorden: ‘lieutenant Dan’. Voor wie ‘Forrest Gump’ nooit zag: ‘lieutenant Dan’ wordt in deze filmklassieker op onnavolgbare wijze gespeeld door Gary Sinise, de acteur die tevens gestalte geeft aan hoofdinspecteur Mac Taylor in ‘CSI: New York’. En verder speelt de Big Apple natuurlijk een glansrol in deze reeks. Niet kijken als je je geen tripje naar NYC kunt veroorloven dus, want daar zul je hoogstwaarschijnlijk zin in krijgen.

‘CSI: Cyber’
Cybercriminelen
vatten: daar is het special agent Avery Ryan om te doen in deze meest recente spin-off van ‘CSI’. De reeks liep minder lang dan de andere ‘CSI’-reeksen, maar de cast telt enkele toppers die ze naar een hoog niveau tillen. Wat dacht je van de immer ravissante Patricia Arquette (als Avery Ryan), de éminence grise Ted Danson (inderdaad: die van ‘Cheers’) en James Van Der Beek, die nog altijd even aaibaar is als destijds in ‘Dawson’s Creek’? Juist. Kijken dus.

Ontdek het Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.