Menu
Blog

Creëer je eigen avatar en maak kennis met je digitale dubbelganger

Tech

Elk gesprek op Whatsapp, iMessage of eender welke chatapp wordt leuker met een figuurtje dat als twee druppels water op jou lijkt en allerlei gekke situaties beleeft. Wij leggen je uit hoe je heel eenvoudig je avatar maakt!

19.11.2020 Cédric Godart

Wat is een avatar?

Een avatar is een kleine afbeelding van jezelf op een smartphone. Het is een tekeningetje in 2D of 3D dat je kunt aanpassen zodat het op jou lijkt. Daarnaast kan je het laten bewegen en leuke dingen laten beleven. Een beetje zoals de emoji’s die je in je sms’jes of op Whatsapp gebruikt. Een avatar maakt een gesprek pittiger, leuker en levendiger.

Gratis apps om je eigen avatar te maken

Bitmoji

Met Bitmoji creëer je een realistische avatar door allerlei keuzes te maken: vorm van het gezicht, kleur van de huid, ogen, wenkbrauwen, haar, kleren en andere accessoires (bril, hoed, …). De app werkt op smartphones van elk merk.

Als je avatar klaar is, kun je hem gebruiken in al je berichtenapps (Whatsapp, iMessage, Snapchat, Messenger). Via je avatar breng je alle denkbare boodschappen over: slaap lekker, het spijt mij, gelukkige verjaardag, het regent, … Elke dag komen er nieuwe situaties bij om uit te kiezen, vaak aangepast aan het seizoen of een bepaalde feestdag.

Bitmoji is gratis beschikbaar op iPhone en Android.

Toon mij welke smartphones in promo zijn om mijn Bitmoji te creëren

Je avatar op een Samsung creëren: AR Emoji

Als je een Samsung-smartphone gebruikt, is het heel eenvoudig om een gepersonaliseerde emoji te maken met de functie 'AR Emoji' in de app van je fototoestel. Je hoeft niets te downloaden. Je creëert een tekenfilmfiguurtje dat op je lijkt en hop, je avatar is klaar!

AR Emoji is gratis beschikbaar op de volgende Samsung-smartphones:

Super! Ik wil een nieuwe Samsung-smartphone om mijn emoji te creëren!

Emoji Mini in het Google-toetsenbord

Google heeft een slim trucje bedacht om je gepersonaliseerde emoji eenvoudig te creëren en te gebruiken: via het virtuele GBoard-toetsenbord. Je neemt een selfie met je fototoestel en vervolgens word je stap voor stap begeleid om een emoji te maken die echt op je lijkt. Daarna kun je die in al je berichten inlassen, ongeacht de app.

Om een Google-avatar te creëren moet je over het Gboard-toetsenbord beschikken. Dat is gratis voor iPhone en Android. Tik vervolgens op de emoji-knop onderaan het scherm.

Memoji op iPhone en iPad Pro

Apple kon natuurlijk niet achterblijven. Het ontwikkelde een app om een realistische emoji te creëren, die in 3D beweegt. Apple noemt zo’n figuurtje een “memoji”. Het lijkt niet alleen uiterlijk op je, maar past zich ook aan je stemming van het moment aan en imiteert zelfs je gezichtsuitdrukking!

Een memoji creëren is eenvoudig: je gaat naar Berichten en tikt op de ‘Maak aan’-knop om een nieuw bericht te beginnen. Dan tik je op de Memoji-knop. Toch beschikt nog niet iedereen over deze functie: je moet een iPhone X, XS, 11 of 12 hebben. Bij de iPads zijn memoji’s mogelijk op een iPad Pro. Android-gebruikers moeten de memoji’s missen.

Ik wil een nieuwe iPhone om een Memoji te creëren

Lees ook:

▶️ Nieuwe iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max: welke kiezen?
▶️ Onze Google Nest Hub review: de smart speaker getest
▶️ Welkom bij Smart Home van Orange: alles wat je moet weten 

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.